Σάββατο, 18 Απριλίου 2009

birthday


~όλα τα κομμάτια στο νέο δίσκο του shawn lee [που έχει τίτλο soul in the hole] είναι τόσο πετυχημένα παλιομοδίτικα που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι είναι σημερινές συνθέσεις. σπάνια πετυχαίνεις πια τέτοια καθαρόαιμη 60s-70s σόουλ που να κλέβει ασύστολα από παντού, αλλά να μην ακούγεται σαν ρέπλικα. ο shawn lee έκανε μια τόσο εντυπωσιακή ''στροφή'' στον ήχο του που θυμίζει την περιπτωσάρα jamie lidell, μάζεψε φωνάρες να τον συνοδεύουν και έφτιαξε ένα άλμπουμ που διαθέτει τα πάντα στον υπερθετικό, χωρίς όμως να κραυγάζει πουθενά. το σόουλ ιν δε χόουλ αντέχει σε απανωτές ακροάσεις και έχει κι ένα [τουλάχιστον] κομμάτι που αν είχε βγει πριν από 40 χρόνια σήμερα θα ήταν κλασικό. jigsaw, με τη φωνή της nicole willis.
~θα μου πεις σιγά το κατόρθωμα, εδώ πέτυχα 97χρονο που προσπαθεί να μάθει να χειρίζεται υπολογιστή! -στα 96 του αγόρασε νέο τρακτέρ, ζητώντας μάλιστα απ' τον πωλητή να τον διαβεβαιώσει ότι θα αντέξει όσο το παλιό [το οποίο το είχε 40 χρόνια...]. μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά αυτός ο άνθρωπος σε αναγκάζει να πετάξεις τη λέξη ''γέρος'' απ' το λεξιλόγιό σου.
~το καινούργιο κομμάτι του flying lotus με τον declaime και την pattie blingh γκεστ στη φωνή είναι αυτή εδώ η κομματάρα που λέγεται whole wide world