Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ντάι χαρντ


~τώρα που το σκέφτομαι, από τα πιο ωραία δώρα που έχω λάβει ποτέ είναι ένα σετ χαρτιών για οριγκάμι που μου πλήρωσε με το ζόρι ένας φίλος στο λονδίνο. δεν είχα καταλάβει τι τα κάνεις, από τα μικρά είχα κόψει καμια δεκαριά καλλιγραφικά αρχιγράμματα για τις προσκλήσεις γάμου μιας φίλης και δύο μεγάλα τα χρησιμοποίησα για να ντύσω το μόλεσκιν όταν μου είπε ότι δεν ήταν απλά χρωματιστά χαρτιά με ψυχεδελικά σχέδια [τα αρχιγράμματα τελικά δεν τα έδωσα, τα κόλλησα στο μόλεσκιν].
σήμερα άνοιξα ένα φάκελλο πάνω στο γραφείο [πρέπει να ήταν εκεί άθικτος απ' τα χριστούγεννα] και είδα ότι εκτός απ' τις ευχές έχει και 6 χαρτιά για οριγκάμι [ένα μοιάζει με το εξώφυλλο του merriweather] και οδηγίες για να φτιάξεις το larry the frog, τη mary the fox και το trinnie the bird. έφτιαξα το βάτραχο [επίπεδο α] και την αλεπού [επίπεδο β], αλλά μάλλον θα σταματήσω εδώ γιατί δεν υπάρχει πιο βαρετό πράγμα απ' το οριγκάμι. χίλιες φορές να κόβεις αρχιγράμματα.
~πριν από μερικές μέρες προσπαθούσα να φανταστώ πώς είναι να σε θάβει το κατοικίδιό σου και πώς μια χελώνα που ζει 150 χρόνια θα πρέπει να την αφήσουν τουλάχιστον δυο φορές κληρονομιά, αλλά σήμερα το πρωί η καημένη με έβγαλε από τη δύσκολη θέση γιατί πήγε και πέθανε πρώτη. δηλητηριάστηκε από μαρούλι. δεν ξέρω πώς θα είναι η ζωή χωρίς χελώνα από δω και στο εξής, την είχα 7; 8; 9 χρόνια; [δεν θυμάμαι] και την είχα συνηθίσει, μπορεί και να τη συμπαθούσα, θα δείξει. το σίγουρο είναι ότι ήδη μου λείπει. [μουσική δεν έχει, λόγω πένθους].
~''κατάλαβα ότι σημασία δεν έχει να είσαι κουλ, αλλά λεπτός'' [ο λάρι ''έγραψε''].