Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

lüüp


έφτασε στα χέρια μου λίγο πριν τελειώσει η χρονιά, αλλά είναι ένας δίσκος που είναι άδικο να περάσει απαρατήρητος. για την ακρίβεια, είναι ένας δίσκος που σου είναι αδύνατο να μην μοιραστείς με γνωστούς και φίλους. αρκεί να τον πάρεις είδηση. ελληνικός δίσκος.
o στέλιος ρωμαλιάδης είχε ανοίξει την εμφάνιση του grag haines στην αθήνα μαζί με το μαρίνο κουτσομιχάλη το μάρτιο. τότε ετοίμαζε το πρώτο άλμπουμ του που τελικά κυκλοφόρησε τον οκτώβριο από τη γαλλική musea records. η παραγωγή είναι πολύ φιλόδοξη, με συμμετοχές που από μόνες τους είναι γεγονός: του david jackson [van der graaf generator], άκη μπογιατζή [sigmatropic], lisa isaksson [piu-η οποία ακούγεται και στο κομμάτι που υπάρχει παρακάτω για δείγμα] και η ελένη αδαμόπουλου [el magnitophono]. "το 'distress signal code' -έλεγε το δελτίο τύπου του kinky kong- περιέχει συνθέσεις και live αυτοσχεδιασμούς που αγκαλιάζουν τα ambient ηχοτοπία, τον progressive rock πειραματισμό, τη folk καθώς και την electronica. o david jackson ήρθε στην ελλάδα ειδικά για τις ηχογραφήσεις του album και τα κομμάτια "sketches for two puppets" και "distress signal code" είναι live αυτοσχεδιασμοί στο studio".
το distress signal code είναι ένας απίθανος δίσκος. ένα αριστούργημα, με όποια διάθεση κι αν τον ακούσεις. άλλη μια απόδειξη του πόσο ψηλά σε επίπεδο έχουν φτάσει οι ελληνικές παραγωγές. κι όταν λέμε ψηλά, εννοούμε τόσο ψηλά:
through your woods
[στη σελίδα του στο myspace -κάνε κλικ στο όνομα του στέλιου πιο πάνω- υπάρχουν κι άλλα δείγματα και τα σημεία που μπορείς να αγοράσεις το δίσκο].