Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

aftermath

όλα είναι τέλεια
Λοιπόν έκανα μια βόλτα με ποδήλατο απο πολυτεχνείο-στουρνάρη-πατησίων μεχρι πλατεία βικτωρίας και εχω πάθει λίγο κατάθλιψη.
Στην Πλατεία Βικτωρίας πριν μισή ώρα μια ομάδα νεαρών κατοίκων της περιοχής (όπως ισχυρίζονται) περίπου 20 άτομα κυνηγούσε διάφορους ξένους και τους πλάκωνε στις μάπες. Συγκεκριμένα είχε πιάσει ενα τυπάκο μετανάστη που υποτίθεται οτι πλιατσικολογούσε και τον σάπισε στο ξύλο, αλλα μιλάμε για πολύ ξύλο, κλωτσιές στη μουρη. "εδώ είναι ελλάδα ρε αρχίδι" και τέτοια. Δε ξέρω αν ήταν χρυσαυγίτες, οι ίδιοι ισχυρίζονταν οτι δεν είναι, πάντως πριν απο μια ώρα που είχα ξαναπεράσει τους είδα να μιλάνε με μπάτσους και να τους λένε "αλβανοί και κούρδοι σπάνε τα μαγαζιά, έρχονται απο κεί" κτλ. Μετά, πριν απο λίγο διάβασα
αυτό "Αλλο ένα ανησυχητικό περιστατικό συνέβη στην πλατεία Βικτορίας, όπου πολίτες επιχείρησαν να λιντσάρουν αλλοδαπό που είχε συλληφθεί για πλιάτσικο σε κατάστημα. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εντόπισαν σε κατεστραμμένο κατάστημα ηλεκτρονικών αλλοδαπό και τον συνέλαβαν. Όταν επιχείρησαν όμως να τον μεταφέρουν στο περιπολικό, ομάδα πολιτών επιτέθηκε κατά του συλληφθέντος, χτυπώντας τον.Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να καταβάλλουν προσπάθεια για να αποσπάσουν τον συλληφθέντα από τα χέρια των πολιτών και τελικώς τον οδήγησαν με το περιπολικό στο νοσοκομείο."
Δεν είναι το ίδιο περιστατικό με αυτό που είδα και απο ότι μου είπαν έχουν γίνει και άλλα τέτοια και γενικά η περιοχή έχει ένα σύννεφο απο πάνω της που γράφει "δε μας χωράει και τους δύο αυτή η πόλη". Ήρθε και έδεσε η σούπα με το κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην περιοχή, με καταστηματάρχες της πλατείας Αγίου Παντελεήμονα (της οποίας ο ναός έχει απο ότι ξέρω το μεγαλύτερο τρούλο στα Βαλκάνια) να οργανώνουν κίνηση πολιτών που δηλώνουν διατεθειμένοι να λάβουν μέτρα κατα των μεταναστών (αφού δεν κάνει επιχέιρηση σκούπα η αστυνομία) γιατι κατα την άποψή τους η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η villa amalias σε φυλάδιο που μοίρασε δέιχνει τον Καρατζαφέρη σαν καθοδηγητή αυτής της κίνησης μια και στις 24-11 ήρθαν στην πλατεία αντιμέτωποι αφγανοί +αναρχικοί με το ΛΑΟΣ+χρυσαυγίτες+μια επιτροπή καταστηματαρχών.
Τα λέω όλα αυτά γιατι θέλω να πώ αυτό που μου γαμάει τη ψυχή, οτι αυτός ο κατακαημένος τρούλος Του Αγιου Παντελεήμωνα προφανώς δε φτάνει να ελεήσει όλους αυτούς που κράζουν ο ένας τον άλλον και μαλλον δε γίνεται να τους ελεήσει τίποτα μια και αυτός είναι ο μεγαλύτερος τρούλος στα βαλκάνια. Και επειδή εγώ μαλλον σήμερα θα έτρωγα ξύλο αμα συνέχιζα να επιχειρηματολογούσα με αυτόν τον τύπο με το θολωμένο μάτι που πριν απο λίγο είχε πάρει ενα άλλο τυπάκι 15-16 χρονών κατακαημένο μετανάστη και τον χαστούκιζε μεσα στη μέση της πλατείας, αναρρωτιέμαι πώς στο διάολο (αυτό μου γαμάει την ψυχή) θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε να γίνει ο Καρατζαφέρης (ή όποιο άλλο μουνόπανο) ο δικός μας Σαρκοζί που στις αντίστοιχες αναταραχές στο παρίσι είχε στρέψει την οργή των πολιτών εναντίον παρόμοιων καταστάσεων και μετά πήρε τις εκλογές κύριος. Φοβάμαι οτι ετοιμάζεται μια σούπα πολύ παρόμοια και εδώ.
[του kyriou elefanta από τα arxedia media...]