Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

blanketship

είναι απ' το san francisco, τoν λένε jarret bloom και υπογράφει ως blanketship [είναι αυτός με την άσπρη μπλούζα στη φωτο]. στο myspace του λέει ότι παίζει experimental/jam band/christian rap, αλλά ο ήχος του στο φετινό live του στο wfmu θυμίζει περισσότερο κάποιον καλλιτέχνη της ghost box [σε κέφια]. είχε κάνει και πέρσι ένα, το φετινό όμως είναι πολύ καλύτερο. o blanketship μεταξύ άλλων άλμπουμ -που δεν μπορώ να βρω- έχει φτιάξει κι αυτό το εξαιρετικό motown meltdown μαζί με τον qulfus που το έδωσαν δωρεάν πριν από μερικούς μήνες [κι ακόμα το χαρίζουν] και που μάλλον δεν θα πρέπει να το έχει πάρει είδηση πολύς κόσμος, γιατί έχει πολύ λίγα downloads για free album. [επίσης είναι εντυπωσιακά λίγες οι επισκέψεις -και οι φίλοι- που έχει στο myspace του, μόλις 5 χιλιάδες και κάτι σε τρία χρόνια, που σημαίνει ότι είναι παντελώς άγνωστος].
στο motown meltdown χρησιμοποιούν τις φωνές από τα α καπέλα sessions που έπεσαν στα χέρια τους σαν samples και φτιάχνουν 11 δικά τους κομμάτια ''πειραγμένης'' electronica
[δεν κάνουν διασκευές] που φλερτάρει με το dub και τον σκληρό industrial ήχο. το sad clown μου θύμισε αμυδρά το sign of dub του kode 9, κι αυτό είναι από μόνος του λόγος να ασχοληθώ μαζί του.
[και το live set για το wfmu και το motown melt προτείνονται].