Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

top ranking


~ο diplo [φωτο] -που ποτέ δεν μου γέμισε το μάτι- με διαψεύδει για άλλη μια φορά: επαναλαμβάνει αυτό που είχε κάνει στο piracy funds terrorism με τη m.i.a. [που προσωπικά το θεωρώ ένα από τα καλύτερα mixtape που έχω ακούσει ποτέ]. το top ranking είναι ακόμα καλύτερο. ακόμα κι αν μισείς τη santogold αυτό αποκλείεται να μην σου αρέσει. τραγουδάει ένα σωρό διασκευές, πάνω σε panda bear και kraftwerk, τα κομμάτια της σε νέα remix, 35 συνολικά κομμάτια στο mixtape της χρονιάς. αν κάνεις google βγαίνει πρώτο πρώτο το link για dnld. top ranking κυριολεκτικά.
~τα παρακάτω από το μόνο blog που μπορείς να μάθεις αλήθειες για την κατάσταση της ελληνικής δισκογραφίας -και όχι μόνο: από τις 4 στις 5
Στην Ελλάδα, η Otenet (μετά το κατέβασμα ταχυτήτων που είχαμε αναφέρει) έχει εδώ και μέρες κόψει τελείως το κατέβασμα των torrents, χωρίς να υπάρχει νομοθεσία ή νομολογία.
Το MAD αγόρασε το μισό κομμάτι των Metropolis, σε μια ακόμα κίνηση που δεν περίμενε η αγορά (που κοιμάται έτσι και αλλιώς). Το κανάλι, σε άμυνα εξαιτίας MTV (παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από την διοίκηση), έχει αλλάξει εδώ και μήνες το πρόγραμμά του, βγάζοντας τα πολλά πολλά τσιφτετέλια. Βέβαια, μια τέτοια κίνηση θα είχε νόημα αν γίνοταν και καμπάνια (όπως π.χ. γίνεται για τα live του καναλιού).
Στα σκαριά (ακριβώς λόγω MTV) κανάλι του MAD στη Nova με hardcore ελληνικό πρόγραμμα (αυτό που "έφυγε" από το MAD) και τσολιάδες.
Η Show What, η live εταιρεία της Sony (πλέον στελεχόμενη με αρκετά, αλλά άγνωστα στελέχη), αρχίζει τον Οκτώβριο με ένα live αναμενόμενο: μόλις η Sony υπέγραψε την ESL, ιδού και το πρώτο live: Thievery Corporation επιστρέφουν στην Ελλάδα σε ακριβή παραγωγή/ρίσκο (όσο ρίσκο μπορεί να είναι μια κίνηση με τους T.C. στην Ελλάδα) για την νέα εταιρεία.
Φτάσαμε στο τέλος και του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού που, αν μη τι άλλο, ήταν αδυσώπητο με τα μεγάλα ονόματα: Manu Chao, Iron Maiden, James ξεχώρισαν. Από τα άλλα μεγάλα events, ελάχιστα ίσα που κατάφεραν να πλησιάσουν τα έξοδά τους. Ακόμα και στις μικρότερες συναυλίες, λίγα τα ονόματα που φέρνουν τα λεφτά τους. Με τον μεγάλο πια αριθμό γεγονότων, τις απίθανες τιμές εισιτηριών, την απουσία δισκογραφίας (που θα φέρει νέα ονόματα στο ραδιόφωνο), τους αγόμενους δημοσιογράφους και την γενικότερη θολούρα, η αγορά δεν μπορεί ούτε συμπεράσματα να βγάλει.
Είναι πια καιρός να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμά και κυρίως, να σοβαρευτεί η δισκογραφία που έχει μουτζώσει την μουσική στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Όπως πάμε, δεν είναι καθόλου σαφές αν θα υπάρχουν μεγάλα ονόματα για την ελληνική αγορά στα επόμενα χρόνια.