Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

απ' τον έλβις στο μέμφις


~''elvis was a hero to most, but he never meant a shit to me."-chuck d. "welcome to the terrordome".
~στο τελευταίο ''rock issue'' του wax poetics υπάρχει ένα καταπληκτικό χρονικό για την ηχογράφηση του from elvis in memphis, του καλύτερου άλμπουμ που ηχογράφησε ποτέ, με το τελευταίο single που πρόλαβε να δει να ανεβαίνει στο νούμερο ένα, το suspicious minds [το οποίο δεν υπήρχε στην πρώτη έκδοση, κυκλοφόρησε σαν single τρεις μήνες αργότερα και προστέθηκε στην επανακυκλοφορία του 2000].
τα χριστούγεννα του 1968 που ξεκίνησαν οι ζυμώσεις για την προετοιμασία του είχε έρθει ήδη η παρακμή, αλλά αυτά τα 34 κομμάτια που ηχογραφήθηκαν μέχρι το φεβρουάριο του 1969 που ολοκληρώθηκαν τα sessions ήταν μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του και από τις πιο πετυχημένες από τη δεκαετία του 50 [είχαν προηγηθεί 20 συνεχόμενα singles χωρίς καμία επιτυχία]. 12 από αυτά τα τραγούδια μπήκαν στο άλμπουμ, τα υπόλοιπα τα κράτησαν για b sides και για μελλοντικά άλμπουμ [στην νέα έκδοση του δίσκου υπάρχουν 18 -τα singles που ακολούθησαν με τις β πλευρές].
τον απρίλιο του 1969 το in the ghetto τον ξανάφερε στο top-10, ανεβαίνοντας στο νούμερο τρία -και του χάρισε τον πρώτο χρυσό δίσκο- μετά από τέσσερα χρόνια. στις 26 αυγούστου το suspicious minds τον έφερε κατευθείαν στην κορυφή και έγινε το 18ο νούμερο ένα single του. για τελευταία φορά.
~για το άλμπουμ κάνε κλικ στον τίτλο στην αρχή του ποστ.