Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

is there a way to prepare for longing?


i woke up today/not to trains/but to the mowing of a lawn/i woke up not to you/but only me alone
things are different here/it's hard to believe/only hours ago/i was laughing/reflecting/your smile
searching for/or hiding the words/not to ruin everything
i miss you now/i taste your memory repeating/i knew it would ne hard/apart again/but is there a way to prepare for longing?
τη δευτέρα έτυχε να είμαι μάρτυρας σε μια συζήτηση για τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής και το "κακό" που μπορεί να προκαλέσει στην ψυχοσύνθεση ενός πιτσιρικά ο θόρυβος. προφανώς εννοούσε τη φασαριόζικη μουσική [χαρντκορίλες, μέταλ και λοιπά] και όχι το σαματά που κάνει το σκουπιδιάρικο κάθε νύχτα, ή οι κομμένες εξατμίσεις απ' τα μηχανάκια. η ακόμα χειρότερα, τα κομπρεσέρ και τα σφυριά που χτυπούν αλύπητα κάθε φορά που σκάβουν τη λεωφόρο.
"προσωπικά πιστεύω ότι καμία διαταραγμένη ψυχοσύνθεση δεν αντέχει το θόρυβο, και από την ελάχιστη πείρα που διαθέτω, μπορώ να διαπιστώσω ότι πιο "επικίνδυνος" είναι κάποιος που του αρέσει το χαμόγελο της τζοκόντας π.χ. από κάποιον που του αρέσει ο προύριεντ" [αν σου αρέσουν και τα δύο είσαι κατεστραμμένος και το ποτάμι δεν έχει γυρισμό].
"με το νόμο των πιθανοτήτων επίσης, πιο εύκολο είναι να ζευγαρώσει κάποιος που ακούει προύριεντ από κάποιον που ακούει καραΐνδρου, γιατί η καραΐνδρου δεν ενδείκνυται αν σκοπεύεις να βρεις γκόμενα". για γκόμενο δεν ξέρω.
[οι φράσεις στα εισαγωγικά μεταφέρονται επακριβώς. μετά ενεπλάκη ο μάλερ και ο σνάους και η κουβέντα παρεκτράπηκε και παραλίγο να πέσουν μπουνιές].
σήμερα πήγα κι αγόρασα το δίσκο του προύριεντ [and still wanting] με το έξτρα 5ιντσο βινίλιο [σε μέγεθος σιντί] και τον πλήρωσα όσο κι ένα dvd της criterion αλλά χαλάλι, είναι σαν να κάνεις βουτιά στο χάος και στο ντιστόρσιον και πιο εκτονωτικό από δέκα μπουνιές στον τοίχο.
incense_and_rubber