Σάββατο, 24 Μαΐου 2008

απόψε στην art athina


Συστήσου σε κάποιον που δεν σε ξέρει. Με τι ασχολείσαι εκτός της μουσικής;
Η μουσική δεν είναι η κύρια ασχολία μου. Ανήκει σε ένα ευρύτερο σύνολο θεμάτων τα οποία με συναρπάζουν, όπως η συμπαντική αρμονία και η μαθηματική λογική. Ακούγεται παράταιρο; Είναι απλά μέρος της δουλειάς. Ο κ. Sitoi Pink είναι ο ειδικός στον τομέα της μουσικής και σε όλες τις μορφές αρμονίας και δυσαρμονίας. Εγώ εξειδικεύομαι στα κβαντικά παράδοξα και στην μεταφυσική.
Πες μου για τη σύνθεση του γκρουπ, σε είδαμε με ντράμερ στο Vinyl Microstore, τώρα με ποιον θα είσαι; Υπάρχει σταθερή σύνθεση;
Οι Paranormal Patrol είναι μια ομάδα εξερεύνησης του Απολύτου. Μια περίπολος περιφρούρησης των μεταφυσικών ορίων. Υπάρχει σταθερός πυρήνας, περισσότερο για θέματα συντονισμού, αλλά τα ενεργά μέλη αλλάζουν. Βάσει των απαιτήσεων της κάθε υπόθεσης που αναλαμβάνουμε, καλούμε τα μέλη μας σε δράση ανάλογα με τις εκάστοτε ικανότητες και ιδιότητές τους.
Υπάρχει κάποιος λόγος που ονόμασες το σχήμα έτσι;
Ελπίζω ότι είναι μια περιεκτική ονομασία, ούτως ώστε οι πελάτες που απευθύνονται στο γραφείο μας, να ξέρουν ακριβώς τι υπηρεσίες προσφέρουμε. Από μια άλλη οπτική δεν θα ήθελα η ονομασία να μας περιορίζει. Επί τη ευκαιρία να τονίσω ότι είμαστε το μοναδικό γραφείο paranormal patrollers με έδρα την Ευρώπη.
Με τη μουσική πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι;
Ουσιαστικά δεν υπήρχε θέμα επιλογής. Έπειτα από τόσο καιρό στην δουλειά συνειδητοποιείς ότι ο Λόγος και κατ’ επέκταση η Μουσική είναι το μόνο εργαλείο του ερευνητή που εργάζεται σε αυτό τον τομέα της πραγματικότητας. Είναι ισχυρό αντικλείδι του ανθρωπίνου είδους για την πόρτα των μυστηρίων που δεν περιορίζονται σε αυτή γωνία του σύμπαντος. Εν αρχή ην ο Λόγος, οτιδήποτε άλλο είναι για ερασιτέχνες.
Ποιος ήταν ο πρώτος δίσκος που αγόρασες και ποιος ο τελευταίος;
Ο τελευταίος είναι σίγουρα Mars Volta. Τετραπλό lp, δύσκολο να αντισταθείς. Όσον αφορά τον πρώτο είναι ολίγον τι δύσκολο να απαντήσω. Το παρελθόν είναι μια σχετική έννοια, καταλαβαίνεις.
Πες μου έναν καλλιτέχνη που σε έχει καθορίσει. Ποιες είναι οι επιρροές σου;
Χαρακτηριστικά δύσκολη ερώτηση. Ό,τι και να απαντήσω θα αισθάνομαι ότι παρέλειψα κάποιο μεγάλο μυαλό και αυτό θα ήταν λάθος εκ μέρους μου. Αναρωτιέμαι τι θα απαντούσαν οι υπόλοιποι.
Πώς θα χαρακτήριζες τη μουσική που φτιάχνεις; Όταν σε ρωτάει ο παππούς σου, τι του λες ότι παίζεις;
Θα στο θέσω ως εξής: από το ένα αίμα ο παππούς ήταν μαέστρος φιλαρμονικής και από το άλλο αίμα ο προπάππους μου έκανε γιατροσόφια και γητέματα. Θέλω να πιστεύω ότι το αποτέλεσμα δεν αδικεί κανέναν εκ των δύο.
Γιατί noise; Τι είναι αυτό που σε γοητεύει στον θόρυβο;
Ο θόρυβος δεν είναι αυτοσκοπός, είναι εκεί για συγκεκριμένες χρήσεις. Είναι ένα εργαλείο. Από την μια πλευρά το πλήθος των συχνοτήτων στον θόρυβο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, σαν να δοκιμάζεις πολλά κλειδιά ταυτόχρονα στην ίδια πόρτα. Από την άλλη στα κατάλληλα χέρια γίνεται ιδιαίτερα εκφραστικός. Είναι ταυτόχρονα μυστικιστικός και τεχνοκράτης.
Είναι το noise καταδικασμένο να αφορά μικρό μερίδιο του κοινού;
Οποιοσδήποτε περιορισμός σε αυτή την δουλειά είναι καταδικασμένος. Απαιτεί συγκέντρωση και τεχνογνωσία για να καταλάβεις πώς θα λύσεις την υπόθεση που σου έχουν αναθέσει. Το noise είναι εκεί για συγκεκριμένες καταστάσεις. Η ποικιλία των μυαλών του γραφείου μας συνεπάγεται και το εύρος των ικανοτήτων μας.
Έχεις σχέδια για δίσκο;
Όπως βλέπω να εξελίσσεται η συγκεκριμένη αλληλουχία γεγονότων, το να χωρέσουν όλες αυτές οι πληροφορίες σε ένα δίσκο θα είναι δύσκολο επίτευγμα, αλλά και πάλι δεν υπάρχει επιλογή. Είναι μέρος της πορείας που έχει χαραχθεί πριν από εμάς.
Ποια θα ήταν μια ιδανική συνέχεια για τους Paranormal Patrol;
Να διαλυθούν. Αν το ανθρώπινο είδος συνειδητοποιούσε την ολότητα του Εγώ του, δεν θα υπήρχε ανάγκη για τις υπηρεσίες μας και θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στο Απόλυτο. Επειδή αμφιβάλω ότι θα γίνει αυτό, είναι δουλειά μας να είμαστε εδώ για τυχόν υποθέσεις που θα προκύψουν.
Ποια ήταν η χειρότερη είδηση που άκουσες τελευταία;
Σκότωσαν εν ψυχρό έναν φοιτητή σε μια γειτονική πόλη. Οι τρίχες στον σβέρκο μου σηκώνονται κάθε που το αναλογίζομαι. Η παρουσία μας σε αυτή την ύπαρξη είναι εφήμερη, ο πόνος είναι ψευδαίσθηση. Αυτές οι καταστάσεις, όμως, δεν είναι ποτέ αστείες. Ούτε και τα συνεπακόλουθα τους. Θανατική καταδίκη; Οι δυσαρμονίες πληθαίνουν. Κακό κάρμα.
Πώς είναι να ζεις σε μια επαρχιακή πόλη, έχει σημασία ο τόπος που ζεις το 2008 όταν όλες οι πληροφορίες έρχονται μέσα απ’ το internet;
Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ το internet είναι η πρώτη πραγματική αναρχία στην ιστορία του είδους μας, αλλά σε καμία των περιπτώσεων οι πληροφορίες έρχονται μόνο από εκεί. Αυτό θα ήταν παράλογο. Η επικοινωνία έχει υπερβολικά πολλές οδούς, σίγουρα περισσότερες απ’ ότι ξέρει να χειρίζεται ο άνθρωπος της Δύσης. Υπάρχουν καταστάσεις πέρα από το νου που κάνουν την καθημερινότητά μας να μοιάζει αστεία. Αν μπορούσαμε να τις δούμε αντί απλά να κοιτάμε, η μικρή επαρχία της Γής ίσως να έμπαινε σε ισορροπία. Ο Κόσμος είναι υπέροχα αχανής αλλά και συγκινητικά μικρός.
Πες μου κάτι που σου αρέσει στην Αθήνα.
Η θαλπωρή της οικογένειας. Πραγματικά, πέραν αυτής της χωρικής κουκίδας, όλα το υπόλοιπο χάος είναι απλά η αυλή του σπιτιού μου.
Τι θα παίξεις στο Art Athina;
Ο κ. Sitoi Pink, όπως προείπα, είναι ο ειδικός στον τομέα της μουσικής και της αρμονίας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συνεργάζεται με το γραφείο μας και προσωπικά ευελπιστώ ότι θα αποτελέσει κομμάτι του σκληρού πυρήνα. Το set που θα σας παρουσιάσουμε ξεκινάει με μια επίκληση στην συγκέντρωση, απαραίτητη πρακτική για να βρούμε τα σημεία δύναμης του χώρου. Το κεντρικό κομμάτι απαρτίζεται από έναν διαξιφισμό μεταξύ φυσικής και μεταφυσικής, ουσιαστικά μια εξιστόρηση από σκοτεινές ουπανισάντ. Κλείνουμε με έναν εξορκισμό του χώρου, ένα πραγματικά ψυχοφθόρο έργο, ως φόρο τιμής για την πρόσκληση στο φεστιβάλ.
Πες μου μερικούς ήρωές σου.
Πραγματικά δεν το έχω αναλογιστεί ποτέ. Υποθέτω όσοι έχουν σώσει την υλική μου υπόσταση στα πεδίο συμπλοκής. Όσα άτομα μπορώ να αποκαλέσω φίλους.
Και μερικά πράγματα που σου αρέσει να κάνεις πολύ.
Να ταξιδεύω κάτω από ένα συγκεκριμένο πλάτανο (γέλια). Κι’ όμως!
[οι paranormal patrol παίζουν απόψε στις 8 το βράδυ στο garage της helexpo, στην art athina]