Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

only fools and tears [another useless post]


όταν ηχογράφησε το it's my party η lesley gore ήταν μόλις 16 χρονών. στα 17 της είχε ήδη πάει στην κορυφή των singles του billboard κι είχε προλάβει να κυκλοφορήσει ένα από τα πιο "κλαψιάρικα" άλμπουμ που έχουν γίνει ποτέ, κι όχι μόνο επειδή ο τίτλος ήταν ''i'll cry if i want to''.
έξι από τα τραγούδια του lp είχαν τίτλους όπως: cry, cry me a river, no more tears left to cry, cry & you cry alone, just let me cry, judy's turn to cry [που είναι η συνέχεια του it's my party], ενώ στην remastered έκδοση υπάρχει και το no more tears, το οποίο προφανώς το τραγούδησε για να σηματοδοτήσει το τέλος της περιόδου με τα δάκρυα.
τα δάκρυα και τα κλάματα δεν ήταν η μοναδικές της αδυναμίες, το αμέσως επόμενο αγαπημένο της θέμα ηταν οι fools, κι αυτό κρίνοντας από τους τίτλους των κομματιών σε ένα μόνο άλμπουμ [το ίδιο -το παραπάνω]: she's a fool, fools rush in, what kind of fool am i, my foolish heart, young and foolish.
η lesley εμφανίστηκε σε κάποιες σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης -ήταν η pink pussycat στο επεισόδιο του batman στις 17 ιανουαρίου 1967, κι αυτό έχει μεγάλη σημασία, σημείωστο, γιατί έστελνε μηνύματα ότι είναι λεσβία, αλλά μέσα στην τούρλα της ψυχεδέλειας κανείς δεν ήταν νηφάλιος για να τα αποκωδικοποιήσει. δεν ήταν και τόσο μεγάλο όνομα πια, η τελευταία top-40 επιτυχία της ήταν με το california nights την ίδια χρονιά και μετά χάθηκε απ' τα charts. [το 1980 έγραψε ένα κομμάτι για το soundtrack του fame που μπήκε στο top-20 και ήταν υποψήφιο και για oscar, το out here on my own, το τραγούδαγε όμως η irene cara και της έκλεψε τη δόξα]. το τελευταίο άλμπουμ της με νέο υλικό ήταν το 1976, χωρίς επιτυχία.
το 2005, λίγο πριν κλείσει τα 60, επέστρεψε με το ever since, αλλά έπεσε σε μια εποχή που όλοι είχαν αρχίσει να κατεβάζουν αβέρτα και κανείς δεν του έδωσε σημασία. χάθηκε μέσα στα φόλντερς με τα αζήτητα [το είχα κατεβάσει, αλλά δεν το δοκίμασα ποτέ]. το γεγονός ότι βγήκε κι ανακοίνωσε ότι είναι λεσβία και ότι ζει με τη σύντροφό της εδώ και 24 χρόνια δεν προκάλεσε ούτε κοσμικές καταιγίδες, ούτε πρωτοσέλιδα -αν είχε κλάσει δημόσια και με θόρυβο σε κάποιο εστιατόριο του μανχάταν μπορεί και να είχε προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα media.
τρία από τα τραγούδια του δίσκου πάντως -κατά το wikipedia- ακούστηκαν σε σίριαλ που δεν έχω δει ποτέ γιατί βαριέμαι [csi miami, the l word] και σε μια ταινία που λέγεται flannel pyjamas.
σε δύο μέρες βγαίνει ένα άλμπουμ της carol hall με τίτλο hallways στο οποίο η lesley έχει γράψει και τραγουδάει το hungry for you.
αυτή [η μεγάλη πάνω] είναι μια πρόσφατη φωτογραφία της κι αυτό είναι ένα post με άχρηστες πληροφορίες που θα ήθελα ν' ακούσω στις ειδήσεις του star.
-btw, οι αδελφές μαγγίρα υπάρχουν ή είναι ολογράμματα;
το καλύτερο τραγούδι που έχει πει η lesley gore παραμένει το you don't own me, απ' τα πρώιμα [πολύ πρώιμα] rrriot girrrls' κομμάτια...
κι άλλες άχρηστες πληροφορίες: στο παρακάτω βίντεο απ' το tami show του 1964 τη συνοδεύουν χτυπώντας παλαμάκια ο chuck berry, o marvin gaye, o gerry [απ' τους gerry & pacemakers], o smokey robinson και οι jean & dean!