Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

τζέιμι


οι εμφανίσεις του τζέιμι λιντέλ είναι πολύ πιο συναρπαστικές από οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει ποτέ και όσοι τον έχουν δει ζωντανά ξέρουν για τι περίπτωση μιλάμε [έχει παίξει δυο φορές στο bios και μία στο synch σε μια ανεπανάληπτη βραδιά, με το καλύτερο line up σε ελληνικό έδαφος ever]. ο τζέιμι σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με τον πιτσιρικά που υπόγραφε η warp και έφτιαχνε ηλεκτρονικά κομμάτια. και δεν είναι μόνο ο ήχος, η μεταμόρφωσή του είναι τόσο εντυπωσιακή που στο νέο άλμπουμ του αν δεν ξέρεις τι ακούς, αποκλείεται να τον αναγνωρίσεις. οι ήχοι και τα φαλτσέτα του prince του multiply έχουν γίνει ακόμα πιο ''μαύρα'', κι όσο πάει θυμίζει stevie wonder και στη φωνή και στον ήχο. το νέο άλμπουμ του -jim- που κυκλοφορεί στις 28 απριλίου είναι ηχογραφημένο με full band, την ίδια μπάντα που τον συνοδεύει και στην αμερικάνικη περιοδεία του που ξεκινάει στις 25 μαΐου απ' το βανκούβερ. περιέχει 10 soul-funk τραγούδια που θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί και στα 70s, με σαξόφωνα, κιθάρες, ντραμς και keyboards και θα έκαναν τον sly stone περήφανο.
προσωπικά τον προτιμάω έτσι όπως είναι τώρα, στην καλύτερη στιγμή του, και βρίσκω το jim καλύτερο ακόμα κι απ' το multiply.
το little bit of feel good είναι ένα σπουδαίο single. αν δεν υπήρχε το blind, μπορεί να ήταν και το καλύτερο τραγούδι που άκουσα μέχρι τώρα φέτος...