Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

fav. tracks_09

holding you / better be alone -better be alone -better be alone / loving you / better be alone -better be alone -better be alone / kissing you / better be alone...
το archangel γράφτηκε νύχτα και παρόλο που ο burial παραμορφώνει επίτηδες τα λόγια παίζοντας με την ταχύτητα και τους τόνους, καταλαβαίνεις ότι είναι ένας ύμνος στη μοναξιά. καμουφλαρισμένος βέβαια στο ρυθμό του 2step, αλλά στενάχωρος. και θλιμμένος. i'd better trust you λέει λίγο πριν τελειώσει, αφήνοντας μια αχτίδα αισιοδοξίας. ο κόσμος του burial είναι ζοφερός, δεν είναι ένας κόσμος χαρούμενος. είναι ένας κόσμος αληθινός. κάθε φορά που το ακούω μου θυμίζει την ταινία της κωνσταντίνας βούλγαρη, το valse sentimantale, τα λόγια του μπορεί να είναι απλοϊκά, αλλά δεν χρειάζονται περισσότερα. τα λέει όλα. δεν υπάρχει πιο ιδανικό θέμα για να συνοδέψει την αμηχανία των πρωταγωνιστών της.
ό,τι κι αν πει κανείς και για τον burial και για το δίσκο όταν έχεις να κάνεις με τέτοια κομμάτια τ' ακούς βερεσέ. κάπως έτσι είναι η δικιά μου αντίληψη για το ''αριστούργημα''.
09. archangel-burial