Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

κινέζικα


>>little china girl. ελληνικά γρι. αγγλικά επίσης. η επικοινωνία αδύνατη. την ώρα που ψωνίζει μια φίλη το γαλάζιο ύφασμα με τους κίτρινους δράκους για κάλυμμα στον καναπέ της ζητάω την άδεια να βγάλω μια φωτογραφία. όχι της φίλης. του china girl. με κοιτάζει χαμογελαστή με απορία και προσπαθεί να καταλάβει τι τη ρωτάω. μου δείχνει κάτι χρωματιστά βρακιά. όχι βρακιά, φωτο, photo. μπορώ; της δείχνω την polaroid.
5 ευρώ μου λέει. τι 5 ευρώ; η φώτο;
5 ευρώ τέσσερα, μου ξαναλέει. μου το γράφει σε ένα χαρτί. 5 euro. 4.
5 ευρώ τα τέσσερα βρακιά; 5 ευρώ η φώτο; το τέσσερα τι είναι;
5 ευρώ τα τέσσερα μέτρα ύφασμα.
λύθηκε η απορία.
υποθέτω ότι η φωτο είναι τσάμπα; ok; με κοιτάει πάλι με απορία με τα σκιστά μάτια. απάντηση καμιά.
με το που σηκώνω τη μηχανή για να τη φωτογραφίσω μπήγει τις φωνές. λες και τη σημάδεψα με όπλο. τρέχουν οι συγγενείς και φίλοι απ' έξω και μας περικυκλώνουν.
a photo. this is a photo.
-no photos. κάνουν σαν τρελοί.
τους τη δίνω, την κόβουν με το ψαλίδι [!], πληρώνουμε και φεύγουμε.
>>στου ψυρρή. τσίκνα, μυρωδιά από αλκοόλ και συνωστισμός. η γριά τσιγγάνα μας προσφέρει γαρδένιες. 5 ευρώ. ξυπόλητη. δεν έχει ούτε ένα δόντι στο στόμα της. 5 ευρώ χωρίς γαρδένιες, να σε βγάλω μια φώτο; τη ρωτάει η φωτογράφος.
συμφωνεί.
την βάζει να κάτσει σε μια καρέκλα.
αααα, καθιστή θέλω πενήντα της λέει. γλύφει τα ούλα της κι εξαφανίζεται.
>>toy music. ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα της αναστασίας μουμτζάκη στο σημερινό έψιλον για τη μουσική από λουπαρισμένους ήχους παιχνιδιών. τη μουσική του τάσου στάμου, της absurd και του larry gus. το infant του τάσου είναι από τους πιο όμορφους δίσκους που κυκλοφόρησαν φέτος στην ελλάδα. και ο καμβάς του εξωφύλλου με τα χρωματιστά δείγματα για κλωστές [που μπορεί να κεντηθεί, μπρος και πίσω] ένα πραγματικά πρωτότυπο artwork. δεν υπάρχει στα μεγάλα δισκάδικα, αλλά υπάρχει στα μικρά. και στο site της absurd. στέλνεις mail και στo στέλνουν με αντικαταβολή.
το κομμάτι απ' το δίσκο λέγεται playtime.
[η διασκευή στο little china girl από τους rhonda harris είναι από το tribute στον bowie. η φωτο κλεμμένη από εδώ]