Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

φρίκη!


Το βίντεο δεν χρειάζεται να το δείτε, δεν είναι καθόλου ευχάριστο, αν και τελευταία έχουμε δει πολύ χειρότερα... Το θέμα είναι να του ασκηθεί ποινική δίωξη. Τα μηνύματα στο you tube δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε για έναν τέτοιο άνθρωπο. O τύπος σκηνοθέτησε την επίθεση, τη βιντεοσκόπησε και κατόπιν ποστάρισε το βίντεο στο you tube. Δεν νομίζω να πτοείται από 300 οργισμένα σχόλια, προφανώς έκανε ό,τι έκανε ακριβώς για να προκαλέσει αυτή την αντίδραση! Το θέμα λοιπόν δεν είναι να ξεσπάσουμε το αρνητικό μας συναίσθημα, αλλά να κάνουμε κάτι για αυτό. Αλλωστε, στην Ελλάδα που σπανίως υπάρχει συντονισμένη δράση για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, και με εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα να πέφτουν με διάφορους τρόπους θύματα της μανίας κάθε ψυχωτικού που κυκλοφορεί ανάμεσά μας, ο Παναγιώτης Κυριάκου είναι ένας μόνο από τους πολλούς. Αν δεν γίνει μια αρχή, δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτε.
Δεν μου αρέσει καθόλου ο ρόλος του τιμητή ή του μπάτσου, αλλά όσο δεν κάνουμε τίποτε, τέτοιοι τύποι θα αυξάνονται και θα πληθύνονται. Η σύγχρονη ζωή προκαλεί στρες και το στρες οδηγεί όσους δεν διαθέτουν υγιή προσωπικότητα, σε πράξεις βίας. Η επίθεση σε ζώα είναι μια εύκολη διέξοδος για αυτή τη βία, όπως είναι η βία στα γήπεδα για παράδειγμα, δεν νομίζω ότι απέχει και πολύ. Ενώ όμως στα γήπεδα έχεις απέναντι τα ΜΑΤ, όταν την πέφτεις σε έναν πεινασμένο σκύλο, από το παράθυρο του σπιτιού σου στον πρώτο όροφο, δεν διατρέχεις κανένα κίνδυνο. Τζάμπα μάγκας με άλλα λόγια...
Αν ρίξω εγώ καυτό λάδι σε έναν άνθρωπο στο δρόμο, και ανακαλύψουν την ταυτότητά μου, το πιθανότερο είναι ότι θα διασυρθώ δια βίου και φυσικά θα αντιμετωπίσω τις συνέπειες του νόμου. Αν όμως το θύμα είναι ένας κακόμοιρος αδέσποτος σκύλος ή μια γάτα, το πολύ πολύ να πέσουν μερικοί αναστεναγμοί στενοχώριας, άντε και καμιά βρισιά σαν αυτές που γράφουν στο you tube οι διάφοροι για να ξεσπάσουν το θυμό τους (δεν τους κατηγορώ, κι εγώ έβρισα όταν είδα το βίντεο, αλλά δεν αρκεί μια αντιαισθητική επίθεση ως αντίδραση σε έναν απάνθρωπο).
Αν διαβάζει κανένας δικηγόρος ή κάποιος που έχει φίλο δικηγόρο που να ασχολείται και να τον αφορά το ζήτημα, ας μας διαφωτίσει τι πρέπει να κάνουμε ώστε να του ασκηθεί ποινική δίωξη. Αν αυτό έχει ήδη γίνει, ακόμη καλύτερα.
Αν πρέπει να διεκδικούμε εν έτει 2007 τα αυτονόητα, αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε καταφέρει τελικά και πολλά ως κοινωνία.
"Ο typos spoudazei sth XIO sto tmhma "Mhxanikwn Oikonomias kai Dioikhshs tou Panepisthmiou Aigaiou"...

[via mail]
τι να τα κάνεις τα σχόλια;