Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

σίτι σλίκερς


>>πρωινή βόλτα με ήλιο στο κέντρο. στον πεζόδρομο της τσαμαδού οι μπαλκονόπορτες ανοιχτές -κάπου ψηλά ο χαρακτηριστικός ήχος από την έναρξη των windows μπλέκεται με το quizas, quizas, quizas και τη φωνή του nat king cole. στην είσοδο της μονοκατοικίας που έχουν πνίξει κακοφτιαγμένα graffiti ένας νεαρός προσπαθεί να στηρίξει το κεφάλι της φίλης του, εκείνη βουτάει μπροστά. την συγκρατεί. αποστεωμένα κορμιά, στεγνά πρόσωπα, κουρασμένα.
>>κυριακή πρωί. πανεπιστημίου και θεμιστοκλέους. οι ασιάτες μικροπωλητές έχουν απλώσει την πραμάτεια τους στις δυο μεριές του πεζοδρομίου. ινδοί, κινέζοι, πακιστανοί. επικρατεί συνωστισμός. πρέπει να σπρώξεις για να διασχίσεις το πλήθος -κυρίως αλλοδαπούς. οι έλληνες ξυπνάνε αργά τις κυριακές. τρία ευρώ οι μπότες, ενάμιση ευρώ το calvineo kline, 2 ευρώ το κουρδιστό κουνελάκι. με 20 ευρώ έχεις κάνει την προίκα σου.
>>στα ακουστικά underground resistance, intarstellar fugitives, σε κάποιο κομμάτι ακούγεται η φωνή της πόπης αστεριάδη απ' το ταξίδι στη γη πάνω σε γρήγορο beat, προσπαθώ να ξαναβρώ ποιο είναι, ξανακούω ολόκληρο το άλμπουμ αλλά το sample άφαντο! απόγευμα, κι ακόμα προσπαθώ. δεν είναι δυνατόν. [μπορεί και να το ονειρεύτηκα...].
>>diamonds are the girls' best friends. ένα διαμάντι σκότωσε τη γουέι τανγκ. οι ρόλοι μπερδεμένοι -ποιος αποπλανεί ποιον; ποιος υποκρίνεται; ψευδαισθήσεις, σεξουαλικές εξερευνήσεις και μια αγάπη καταραμένη και καταστροφική. [είμαι βέβαιος ότι το κεφάλι της το 'φαγε το δαχτυλίδι και όχι ο έρωτας, αλλά ας το δούμε απ' τη ρομαντική πλευρά, να μην τα ισοπεδώνουμε όλα]. το "προσοχή πόθος" είναι η δεύτερη ταινία του ανγκ λι που μου αρέσει τόσο [η πρώτη και απλησίαστη είναι η παγοθύελλα].
>>το νέο άλμπουμ του μπακ σίξτι-φάιβ λέγεται situation και είναι αυτό εδώ. όσο το ακούω, τόσο πείθομαι ότι είναι ο,τι καλύτερο έχει κάνει μέχρι τώρα. όλα τα κομμάτια για περιστατικά του 1957 [situation recognizes the true creation of underground and independent culture that happened 50 years ago and the enticing idea that we are on the cusp of a similar renaissance, λέει].
>>το bourne ultimatum προτείνεται χωρίς καμία επιφύλαξη. υποδειγματική περιπέτεια. the end.