Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

moog acid


ένα γεμάτο [και γαμάτο] σαββατοκύριακο που ξεκίνησε με μια παρασκευή της καταστροφής.
ο σ. γκρεμοτσακίστηκε απ' τη σκάλα για τις τουαλέτες του μπαρ δυναστεία [υπάρχει μπαρ δυναστεία!] και στραμπούληξε το πόδι του, η ε. πεδικλώθηκε σε ένα καλώδιο και προσγειώθηκε αεροπλανικά και με τα μούτρα στον τοίχο κόβοντας τη μύτη της, οι υπόλοιποι προς το παρόν τη γλιτώσαμε με απλές κρίσεις μελαγχολίας. σήμερα η σ. βαφτίζει την κόρη της και το μισό γραφείο θα πάει με πατερίτσες.
το [ας το πούμε] φθινόπωρο μπήκε λίγο απότομα και το απόγευμα της κυριακής είναι silent and grey [everyday is like sunday, share some greased tea with me].
το χθεσινοβραδινό ξαφνικό event του brian chippendale στο remap km ήταν απ' τα πιο δυνατά live που έχει ζήσει η αθήνα τελευταία και το destroy athens είναι πολύ καλοστημένο και ενδιαφέρον και αξίζει πραγματικά την επίσκεψη. ως μη ειδικός [ανίδεος περί τέχνης] μπορώ να μιλήσω μόνο για την εντυπωσιακή μεταμόρφωση της τεχνόπολης σε λαβύρινθο, για γερές δόσεις σύγχρονης τέχνης και για μερικά έργα που θα προκαλέσουν πάλι τις αντιδράσεις των ανεγκέφαλων. ο τότσικας δεν γαμάει καρπούζι, ξερνάει -σε λούπα- πάνω απ' τα κεφάλια των διερχομένων, ο narve hovdenakk υποδύεται τον αστυνομικό που παρενοχλεί σεξουαλικά έναν οδηγό και στη συνέχεια μαλακίζεται μπροστά στα μάτια του, ο bernhard willhelm φτιάχνει ένα ξεκαρδιστικό βίντεο με τους τσολιάδες της προεδρικής φρουράς.
τα δυο πιο εντυπωσιακά έργα βρίσκονται στη 'δεύτερη μέρα': το 'μάθημα σκοποβολής' του folkert de jong και το εκπληκτικό 'ο σωκράτης πίνει το κώνιο' του στέλιου φαϊτάκη, στην ίδια αίθουσα που βρίσκεται και το έργο του picasso 'ο παρθενώνας'.
το highlight του σαββατοκύριακου ήταν η εντελώς τυχαία επίσκεψη σε ένα παράνομο στούντιο [το σαλόνι ενός σπιτιού-αποθέωση του vintage] όπου γυρίζονται τσόντες [στο κέντρο της αθήνας] με 7 άτομα να συμπλέκονται σε περιπτύξεις που σου προκαλούσαν αμηχανία -διότι άλλο να το βλέπεις στην οθόνη, κι άλλο να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια σου- με τη μυρωδιά χλωρίνης να πλανάται στην ατμόσφαιρα. [δεν ήταν χλωρίνη].
άστραψε σαν φλας η σκηνή απ' την παγοθύελλα στην οποία ο πιτσιρικάς γιος της οικογένειας του kevin klein μιλούσε για τα μόρια και την υπενθύμισα στον τ. που παρακολουθούσε αποσβολωμένος:
''because of molecules we are connected to the outside world from our bodies. like when you smell things, because when you smell a smell it's not really a smell, it's a part of the object that has come off of it, molecules. so when you smell something bad, it's like in a way you're eating it. this is why you should not really smell things, in the same way that you don't eat everything in the world around you because as a smell, it gets inside of you. so the next time you go into the bathroom after someone else has been there, remember what kinds of molecules you are in fact eating...''
moog acid
υ.γ. δεν έπαιξε ο chippendale τελικά στο γκάζι [η φωτο από τη χθεσινή performance του είναι του σπύρου σιμωτά], κρίμα.
old boy, βίον ανθόσπαρτον!