Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

fuckthefuckingmother


o hallam foe είναι σχεδόν 18. από την ημέρα που έχασε τη μάνα του ζει σε ένα δεντρόσπιτο στην σκοτσέζικη επαρχία, παρακολουθώντας με τα κιάλια τις ερωτικές περιπτύξεις των ανθρώπων γύρω του. υπεύθυνη για το θάνατο της μητέρας του [πνίγηκε στη λίμνη] θεωρεί τη μητριά του, πρώην γραμματέα του πατέρα του και μεγάλη καριόλα εκ πρώτης όψεως.
και εκ δευτέρας, γιατί μια μέρα ανεβαίνει στο δεντρόσπιτο και τον αποπλανεί.
καλά του κάνει δηλαδή, γιατί αλλιώς δεν θα ξεκουμπιζόταν απ' το δεντρόσπιτο κοτζάμ μαντράχαλος. θα συνέχιζε να βάφει τα μάτια του, θα ζωγράφιζε κόκκινους κύκλους γύρω απ' τις θηλές του και θα έκανε χαλάστρα στα νεαρά ζευγάρια που κρύβονταν στο δάσος για λίγο σεξ [με δέντρα που έμοιαζαν σαν καμμένα].
μόλις φτάνει στη γλασκόβη [*] παθαίνει ταράκουλο, πετυχαίνει μια γυναίκα ίδια η μάνα του και της γίνεται κολλιτσίδα. αυτή του δίνει δουλειά κι αυτός την παίρνει μάτι. όχι για πονηρό σκοπό, έτσι, για να περνάει η ώρα.
τέλος πάντων, κάποια στιγμή που η "μαμά" γίνεται τύφλα τον καλεί στο σπίτι της και του την πέφτει και μένεις με το στόμα ανοιχτό γιατί μέχρι τότε δεν ξέρεις αν είναι η μάνα του ή κάποια που της μοιάζει [δεν είναι η μάνα του τελικά. όχι ότι θα σοκαριζόμασταν περισσότερο, αλλά όσο να' ναι δεν είναι και το πιο άνετο θέαμα μια μάνα να το κάνει με το γιο της].
α, και αυτός έχει γίνει πια 18, οπότε δεν υπάρχει και δεύτερη αποπλάνηση ανηλίκου.
στο τέλος πνίγει τη μητριά στη λίμνη, μετά το μετανιώνει και την ξαναζωντανεύει, της λέει συγγνώμη λάθος και πέφτει στην αγγαλιά του μπαμπά.
με τη "μαμά" δίνει ραντεβού σε πέντε χρόνια, οπότε μπορεί να υπάρξει και sequel.
αυτό με λίγα λόγια ήταν το στόρι [κανιβαλισμένο]. κατά τ' άλλα ήταν μια ταινία γυρισμένη στα σκοτάδια, με μια ιστορία που θα μπορούσε να ήταν μαύρη απελπισία αλλά είχε τόσες χιουμοριστικές στιγμές που δεν σου άφηνε κανένα περιθώριο να βουτήξεις στο δράμα.
απολαυστική. νομίζω ότι είναι η δεύτερη καλύτερη που είδα φέτος στις νύχτες πρεμιέρας. ο jamie δίνει ρέστα δίπλα σε δυο από τις πιο όμορφες παρουσίες του αγγλικού σινεμά. και η "μαμά" και η μητριά ήταν άψογη επιλογή.
άξιος.
τρίκυκλο
[τα τραγούδια που ακούγονται στην ταινία δεν υπάρχουν στο σάουντρακ. αυτά που περιέχει είναι άλαντάλλων].
[*] ή εδιμβούργο;