Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

δυσλαμπία


the owl service είναι ο τίτλος του βιβλίου του alan garner. πρωτοκυκλοφόρησε το 1967 με την ιστορία τριών εφήβων στην ουαλική επαρχία, αναβιώνει τους κέλτικους μύθους μέσα από ένα στόρι μυστηρίου κλπ κλπ, [δεν ξέρω πιο πολλά, τώρα ετοιμάζομαι να το διαβάσω], το οποίο δύο χρόνια αργότερα έγινε επίσης σίριαλ 8 επεισοδίων για την αγγλική τηλεόραση [αυτό δεν το βρίσκεις, ούτε με το θεό μπάρμπα]. the owl service ονομάζεται κι ένα ντουέτο από το blackwaterside* που πέρσι κυκλοφόρησε το πολύ καλό wake the vaulted echo ep και αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ του. έχει τίτλο a garland of song και θυμίζει αρκετά espers. είναι λίγο παραπάνω μεσαιωνικό απ' ότι αντέχουν τα γούστα μου, αλλά είναι απ' τα πολύ καλά άλμπουμ του είδους. το συγκεκριμένο αντίτυπο λέει 27 από 100, ελπίζω να μην εννοεί ότι είναι περιορισμένη έκδοση.
a garland of song [folk revival] + child balland no. 49
ok, ο μελ σερέν ήταν απ' τις πρωταγωνιστικές φιγούρες της βιομηχανίας διασκέδασης στην αμερική των 70s και 80s [προσωπικά χέστηκα] και μπορεί στην εταιρία του [την west end records] να κυκλοφόρησαν μερικά από τα πιο πετυχημένα ντίσκο άνθεμς -ας πούμε ότι όλα αυτά αξίζει να τα παρακολουθήσει κανείς σήμερα μόνο και μόνο για να διαπιστώσει πώς οι επίγονοί τους έχουν καταστρέψει τη χορευτική μουσική- αλλά το ντοκιμαντέρ σόρι, αλλά δεν βλεπόταν. επιεικώς. αν ήταν πιο αργά η προβολή, θα είχαμε χορτάσει ύπνους. όσο για το μελοδραματικό στόρι του συνταξιούχου πια σερέν, αφορά τον μέσο έλληνα όσο αφορά τον μέσο αμερικάνο η ιστορία του φλωρινιώτη. συμπαθητική κι η μουσική, αλλά όχι και σπουδαία κομμάτια τα singles της west end! όσο κι αν τα εξωράισε ο χρόνος, τα περισσότερα σήμερα δεν αντέχονται.
heartbeat-taana gardner
η ταινία του roy anderson αυτό ακριβώς που αναμενόταν. τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. το ξεκίνημα με το μιούζικαλ ήταν εκπληκτικό, το χιούμορ του πρώτου μέρους εξαιρετικό, δεν προλάβαινες όμως να γελάσεις και το χαμόγελο σου πάγωνε στα χείλη. δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα τραγούδια από το δεύτερο όροφο, αλλά υπήρξαν στιγμές που τα πλησίασε.
ήταν μια πολύ γεμάτη μέρα αυτή που τέλειωσε πριν από λίγο, με τον kool keith να δίνει ρέστα στο an [που ευτυχώς γέμισε -το ευτυχώς, επειδή υπάρχει πια ελπίδα να ξαναφέρουν κανένα όνομα της προκοπής] και να μοιράζει στρινγκ στα fly girls της πρώτης σειράς, αυτόγραφα και βεντάλιες. ήταν πολύ καλή εμφάνιση. μπορεί να έχει ξεφτίσει ο θρύλος, αλλά περνάει ακόμα η μπογιά του.
κάποιοι στον πάνω όροφο κάνουν πάρτι και ακούν την ευλαμπία. μα είναι δυνατόν να κάνουν πάρτι με την ευλαμπία;
*της αγγλίας