Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

χτύπα ξύλο


στο περίπτερο της νου δου στο σύνταγμα ακουγόταν τσαλίκης, στου σύριζα στην πανεπιστημίου το σμόλ-τάουν μπόι [!], στα ακουστικά το αρμόνιο του boy ακούγεται σαν εκκλησιαστικό όργανο και η mary τραγουδάει "είμαι πούτσος, θέλεις να με ρουφήξεις; είμαι θεός, είμαι χριστός...'' με κραυγές που θυμίζουν τη diamanda -έτσι και ακούσεις αυτό το δίσκο χωρίς παρέα και με κακή διάθεση την έβαψες. κι αν ακούγονταν δύσκολοι και σκοτεινοί στα τελευταία live τους, εδώ έχουν πάρει τα βουνά -μιλάμε για τον πιο μαύρο κι απελπισμένο δίσκο που έχει βγει ποτέ από ελληνικό στούντιο [δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι ανάλογο, πραγματικά, μόνο με την galas μπορείς να φας τέτοια φρίκα]. δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. όσες φορές κι αν τα έχεις ακούσει ζωντανά, τα ίδια τραγούδια στο cd είναι τόσο τρομακτικά ιερόσυλα που σου'ρχεται να το δώσεις στον ταξιτζή που έχει γεμίσει το ταμπλό με εικόνες και παίζει ψαλμωδίες, μόνο και μόνο για να δεις την έκφρασή του όταν ακούγεται το ''sometimes i think i'm somebody else, i walk with jesus, i talk to jesus, i rock with jesus, i make love to jesus...''
παρακάτω, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις γρι από τους στίχους που ξεστομίζει η mary, σίγουρα αυτό το σπαρακτικό ''you look so beautiful tonight, so fuck me'' ακούγεται πιο ανατριχιαστικό κι απ' τις κραυγές της που σε στέλνουν στα τάρταρα.
στα άκρα. απρόσιτοι και απλησίαστοι. απλησίαστοι με κάθε έννοια. δεν υπάρχει άλλο ελληνικό γκρουπ σαν αυτούς. τελεία. έφτιαξαν ένα άλμπουμ ακόμα πιο προκλητικό από τη φήμη που τους συνοδεύει αυτά τα δύο χρόνια. ένα άλμπουμ που δεν ξέρεις αν είναι το απόλυτο dark-goth μυσταγωγικό αριστούργημα ή απλά η απόλυτη παράνοια που θα γίνει άλλη μια φορά η αφορμή να τους ξεσκίσουν.
σίγουρα είναι ένας δίσκος που σε ξαφνιάζει, που δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσει αδιάφορο. ούτε ανεπηρέαστο. ακόμα κι αν σε ανακατέψει. ακόμα κι αν τους μισήσεις.
και σίγουρα είναι ένας από τους πιο αυθεντικούς, ενδιαφέροντες δίσκους που έχει φτιάξει ποτέ ελληνικό σχήμα.
πέρα από είδη και μουσικές φόρμες.
οι φίλοι σπεύστε, οι εχθροί φύγετε τρέχοντας.
[ποιο hype; μακάρι να υπήρχαν περισσότερα ΤΕΤΟΙΑ γκρουπ στην ελλάδα].
ένα από τα νέα κομμάτια των various production, αποκλειστικά στο site της boomkat: took