Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

μόμους


Legal Tender proudly presents
MOMUS + Mathew Sawyer and The Ghosts
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο ΒΙΟS

O Momus κατά κόσμον Nick Currie επιστρέφει στην Αθήνα μετά από πολλά χρόνια. Πρόκειται για μία σπάνια ευκαιρία για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να δουν επί σκηνής αυτόν τον ιδιοφυή, μεταμοντέρνο, Ιαπωνόφιλο τροβαδούρο-πειρατή-σάτυρο, που πλέον δεν εμφανίζεται καθόλου συχνά.
Μετρ των λέξεων και της μελωδίας, εδώ και είκοσι χρόνια σφύζει από ιδέες, πρωτοτυπία και ερωτισμό, έχοντας δημιουργήσει στις πιο ενδιαφέρουσες πρωτεύουσες του κόσμου και πειραματιστεί με κάθε είδος μουσικής, μετατρέποντας το σε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο και αποκλειστικά δικό του.
Από τη δεκαετία του ’80, όπου εκπροσωπούσε cult εταιρείες όπως η El και η Creation Records, πέρασε στα nineties όπου, σαν άλλος Serge Gainsbourg, πέρα από τους προσωπικούς του δίσκους, συνέθεσε και αυτούς όμορφων εξωτικών γυναικών όπως η Kahimi Karie, η Laila France και η πρώην σύζυγος του Shazna Nessa.
Εδώ και δέκα χρόνια έχει στήσει τη δική του εταιρεία με όνομα Analog Baroque και κυκλοφορεί τους δίσκους του όπως εκείνος τους θέλει. Μετά το Folktronic, καρπό της διαμονής του στη Νέα Υόρκη, όπου συνδύασε, όπως προδίδει και τίτλος, ηλεκτρονική με παραδοσιακή Αμερικάνικη μουσική, ακολούθησε μία τριλογία δίσκων που δημιουργήθηκαν στη νέα του πατρίδα, το Βερολίνο, και αρχίζουν και οι τρεις από το γράμμα Ο. Το περσινό Ocky Milk τον βρίσκει στα πιο ζεστά και μελωδικά του.
Πριν το Momus θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους Mathew Sawyer & The Ghosts από το Λονδίνο, την μπάντα του εικαστικού Mathew Sawyer, που πρόσφατα έκλεψε την παράσταση στο Royal Festival Hall του Λονδίνου, καλεσμένος του Jarvis Cocker στα πλαίσια του φεστιβάλ Meltdown. Οι Mathew Sawyer & The Ghosts παίζουν ένα αμάλγαμα folk και pop, άλλοτε μελαγχολικό άλλοτε νευρώδες, το οποίο ξεχωρίζει λόγω των εξαιρετικών μελωδιών και ενορχηστρώσεων αλλά και της μοναδικής φωνής του Sawyer.
Τη βραδιά θ’ ανοίξουν οι Victory Collapse.
Μετά τα live θα ακολουθήσει πάρτυ με το γνωστό ποπ ντελίριο του Legal Tender.
BIOS Πειραιώς 84 Είσοδος 15 ευρώ Ώρα έναρξης: 21:00
www.myspace.com/legaltenders
www.imomus.com
www.mathewsawyer.co.uk
www.myspace.com/victorycollapse
[δελτίο τύπου]