Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2007

μπακ

από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς. τους λένε wooden shjips, έρχονται από το σαν φρανσίσκο και στις 9 οκτωβρίου κυκλοφορούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους. πολύ δυνατό άλμπουμ, ίσως ο καλύτερος δίσκος που έρχεται φέτος απ' την αμερική. με ήχο 1967 και φωνή [εχμ...] τζιμ μόρισον.
το βίντεο είναι από το περσινό single τους dance california. εδώ υπάρχει ολόκληρο, μαζί με το ep τους, κι αυτό περσινό. κι εδώ το πρώτο δείγμα από το άλμπουμ τους.

ένας μήνας γεμάτος κακές ειδήσεις. θανάτους, πυρκαγιές, εκλογές. να περάσει ο αύγουστος να πάει στα τσακίδια, κι ας μην ήταν τόσο κακός όσο ο περσινός.
επιστροφή με ένα ανέκδοτο που άκουσα καθοδόν και αναγκάστηκα να σταματήσω το αυτοκίνητο. για να μην φάω κι άλλο πρόστιμο -απ' τα γέλια. με δυο δικαστήρια σε εκκρεμότητα [για 'υπέρβαση ορίου ταχύτητας'] δεν μας παίρνει γι' άλλες παραβάσεις. όσο πιο χαζό το ανέκδοτο, τόσο πιο πολλά τα γέλια.
λέει ο μεγάλος γάτος στο γατάκι: ετοιμάσου γιέ μου, τώρα που μεγάλωσες αρκετά μπορείς να έρθεις μαζί μου στα κεραμίδια. πάμε να γαμήσουμε.
χαρά ο μικρός, τον ακολουθεί, ανεβαίνουν στα κεραμίδια. αρχίζει ο γάτος να φωνάζει μπας και τραβήξει καμιά γάτα.
φωνάζει κι ο μικρός.
φωνάζει ο μεγάλος.
φωνάζει κι ο μικρός.
φωνάζουν καμιά ώρα, τίποτα.
βαριέται ο μεγάλος και του λέει αρκετά, άντε μάζεψτα τώρα να φύγουμε.
μπα του λέει ο μικρός, φύγε πατέρα.
εγώ λέω να μείνω να γαμήσω ακόμα λίγο...

mhulot@dyodeka.gr
mhulot@otenet.gr