Σάββατο, 28 Ιουλίου 2007

μάρκ φράι


το psych-folk αφιέρωμα του αγγλικού ήχου της αρχής των '70s στο τελευταίο wire είναι μια καλή αφορμή για να δώσω ολόκληρο το άλμπουμ του mark fry 'dreaming with alice' -που κυκλοφόρησε το 1972 μόνο στην ιταλία και ήταν από το πιο δημοφιλή bootlegs για πάνω από 30 χρόνια. όταν είχα πρωτογράψει για αυτό πριν από δυο χρόνια δεν ήξερα πώς να ανεβάσω μουσική.
ο mark fry πέρασε την εφηβεία του στο dartington hall, ένα από τα πιο προοδευτικά ιδρύματα της αγγλίας [τότε, αργότερα ξέσπασαν σκάνδαλα και τελικά έκλεισε το '87] όπου κατασκεύασε μόνος του την κιθάρα του κι άρχισε να παίζει doors, hendrix και zappa. το 1970 μετακόμισε στη φλωρεντία για να σπουδάσει ζωγραφική. εκεί έπαιξε μια κασσέτα με τα τραγούδια του στον υπεύθυνο της rca, ο οποίος ενθουσιάστηκε τόσο, που τον έβαλε επιτόπου να υπογράψει δεκαετές συμβόλαιο.
η καριέρα του mark fry ξεκίνησε και τέλειωσε με το dreaming with alice. το άλμπουμ δεν κυκλοφόρησε στην αγγλία παρά μόνο πριν από μερικά χρόνια που το ανατύπωσε η sunbeam σε cd.
μπορεί να είναι ένα γνήσιο χίππικο άλμπουμ, με φλάουτα, ανατολίτικα έγχορδα, αγάπες και λουλούδια, αλλά προτείνεται ακόμα και σε όσους σιχαίνονται τους χίππις.
το song for wild το έχει γράψει για τον μικρό του αδελφό [στη φωτογραφία] που σήμερα είναι ακριβώς 40.
ντρίμινγκ γουίδ άλις