Κυριακή 24 Ιουνίου 2007

oi polloi kai oi ligoi


αν εξαιρέσουμε τις εμφανίσεις των κόρε ύδρο και των raining pleasure που έπαιξαν μπροστά σε ικανοποιητικό αριθμό αθηναίων, η γιορτή της μουσικής σώθηκε από τους αλλοδαπούς και τους μετανάστες.
ούτε η ελεύθερη είσοδος ούτε ο καλός ήχος, ούτε οι τζάμπα κοκακόλες και τα τσιγάρα δεν έπεισαν τους αθηναίους να περάσουν μια βόλτα.
όχι ότι ήταν άδειοι οι χώροι, δεν ήταν, αλλά στην κοτζιά για παράδειγμα, αν εξαιρέσεις τις δυο πρώτες σειρές που μαζεύονταν οι φίλοι και οι γνωστοί του γκρουπ που έπαιζε στην σκηνή, οι υπόλοιποι ήταν μετανάστες. το σχόλιο φυσικά δεν αφορά τους μετανάστες που είναι επίσης αθηναίοι πολίτες και ήταν και δική τους γιορτή -και ευτυχώς που ανταποκρίθηκαν- το θέμα είναι πού πήγαν οι έλληνες;
έμειναν κλεισμένοι στο κλιματιστικό να μην λιώσουν απ' τη ζέστη, έφυγαν για σαβατοκύριακο, πήγαν για φαΐ και για ποτό όπως συνήθως;
η ουσία είναι ότι η γιορτή του αστέρα εξαρχείων στην πλατεία [εξαρχείων φυσικά] την παρασκευή το βράδυ είχε πολύ περισσότερο κόσμο απ' ότι είχε η πλατεία κοτζιά χθες [που δεν γίνονταν και παράλληλες εκδηλώσεις και δεν είχες το δίλημμα πού να τρέχεις...].
ένας φίλος από τη θεσσαλονίκη που έχει πάρει ανάποδες από την αδιαφορία του κόσμου στην αθήνα έβγαλε την ετυμηγορία: θάνατος στο dsl. αυτό τα φταίει όλα. και ο νοών νοείτο. κάνει πολύ ζέστη για να το αναλύσουμε περισσότερο, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.
στην κοτζιά πάντως, και λίγο πριν βγουν οι expert medicine [για μια πολύ καλή εμφάνιση] κάποια απ' το προηγούμενο συγκρότημα χεραίτησε τον κόσμο απ' την σκηνή λέγοντας με ειλικρίνεια "ευχαριστούμε πολύ κυρίες και κύριοι και...μετανάστες".
ευτυχώς που κανείς δεν κατάλαβε τι ακούστηκε...
ένα τραγούδι με τίτλο oi polloi απ' το νέο διπλό δίσκο του machinefabriek στην lampse. για το λιοπύρι.