Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

dirty three

απ' το δελτίο τύπου:
Οι
Dirty Three είναι οι Warren Ellis/βιολί, Mick Turner/κιθάρα και Jim White/ντραμς. Σχηματίστηκαν στην Μελβούρνη το 1991, έχουν κυκλοφορήσει 7 studio albums, και υλικό από αρκετές συνεργασίες τους.
Η μουσική των Dirty Three έχει χαρακτηριστεί ως λυρική, παθιασμένη, αυθεντική, πνευματώδης έχει κερδίσει τον θαυμασμό και την αγάπη του κόσμου κάνοντας τους γνωστούς σε ολόκληρο τον πλανήτη, από το σπίτι τους την Αυστραλία μέχρι την Νέα Ορλεάνη και Ν.Υόρκη από το Λονδίνο μέχρι το Τόκιο και πάλι πίσω. Κάθε ένα από τα μέλη έχει κάνει παράλληλα κι άλλες συνεργασίες. Ο Warren Ellis αποτελεί μέλος των Nick Cave and the Bad Seeds για περισσότερο από δέκα χρόνια αλλά και των
Grinderman που χαίρουν ιδιαίτερης αγάπης από το ελληνικό κοινό το τελευταίο διάστημα (Νο1 στα ελληνικά charts του Απριλίου). Ο Jim White έχει παίξει σε ηχογραφήσεις των Smog, Cat-Power και Bonnie Prince Billy. Ο Mick Turner έχει καθιερωθεί και ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης κυκλοφορώντας αρκετές solo ηχογραφήσεις αλλά και ως ζωγράφος διεθνώς αναγνωρισμένος, έχει φιλοτεχνήσει τα εξώφυλλα όλων των σημαντικών άλμπουμ τους εκτός από το Sad & Dangerous, και επίσης διαχειρίζεται την δισκογραφική εταιρεία του γκρουπ, την Anchor & Hope. Οι Dirty Three είχαν εμφανιστεί στην Αθήνα το 2002 σε δύο αξέχαστες βραδιές στο Μικρό Μουσικό Θέατρο με καλεσμένο τον συμπατριώτη τους Louis Tillett.
Πρόσφατα ως επίτιμοι καλεσμένοι και curators του Britain's All Tomorrow's Parties festival (27-29 Απριλίου 2007, στο Minehead, Somerset UK) τους ζητήθηκε, από τους διοργανωτές, να διαλέξουν ποιά άλλα σχήματα ή καλλιτέχνες θα εύχονταν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του διημέρου. Ένα ιδιαίτερο γεγονός που είχε την ευκαιρία κανείς να παρακολουθήσει εκτός από έναν σημαντικό αριθμό από αξιόλογους μουσικούς και σχήματα, μεταξύ αυτών MELVINS, COMETS ON FIRE,
ISIS, SONIC YOUTH, FENNESZ, PATTON, LOW, DV που αντιπροσώπευαν το προσωπικό γούστο του συγκροτήματος, αλλά και τους ίδιους τους Dirty Three σε ένα “reunion of sorts”. Με τον Ellis να ζει στο Παρίσι, τον White στην Ν. Υόρκη και τον Turner στην Μελβούρνη έχει καταστεί ιδιαίτερα δύσκολη η συνεύρεση τους. Αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε περιοδεία στην Ευρώπη και θα γυρίσουν τον Αύγουστο στην πατρίδα τους για συναυλίες ενώ από τον Σεπτέμβρη ξεκινούν τις ηχογραφήσεις για την νέα τους δισκογραφική δουλειά.
Οι Dirty Three θα εμφανιστούν την Πέμπτη 7 Ιουνίου στο Ξυλουργείο, Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 9 Ιουνίου στο GAGARIN, Αθήνα μαζί με τους NO MAN’S LAND.
Εισιτήρια 25 €
Doors open at : 21:30
No Man’s Land
Οι No Man's Land με γεμάτες τις αποσκευές από τους ήχους και τις εμπειρίες που τους καταξίωσαν στην ευρωπαϊκή ροκ σκηνή, έρχονται με νέα σύνθεση, νέο ήχο και προσεχώς νέα κυκλοφορία να οδηγήσουν τη μουσική σε νέους ανεξερεύνητους δρόμους.
το γκρουπ αποτελούν: Βασίλης Αθανασιάδης (κιθάρα, φωνητικά), Γιώργος Παπαγεωργιάδης (μπάσο), Μιχάλης Βασιλείου (πλήκτρα), Χριστόφορος Τριανταφυλλόπουλος (τύμπανα), Τίνα Ψαλίδα (βιολί)
www.myspace.com/nomanslandband
μία παλιότερη συνέντευξη και κομμάτια των diry three υπάρχουν εδώ.