Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007

σκάνδαλο στη yurovision


Κεφάλαιο 1
Τετάρτη βράδυ, 9.56 μμ. Το Gagarin σχεδόν γεμάτο με όμορφες φάτσες και καλή διάθεση, έξω άνοιξη και καυσαέριο. Τίποτα δεν προμήνυε το φιάσκο που θα επακολουθούσε. Ο Νεκτάριος σαν κυριλέ γκαρσόνι (άσπρο πουκάμισο, μαύρο κουστούμι και παπιγιόν) μέτραγε αντίστροφα τα λεπτά για την έναρξη, τα διαγωνιζόμενα γκρουπ έτρωγαν τα νύχια τους απ’ την αγωνία, ο Κωνσταντής ντυμένος στα γκρι [με μαύρη γραβάτα] στεκόταν στην πόρτα για να μαζεύει τηλέφωνα απ’ τις πιτσιρίκες [Κωνσταντή, επικοινώνησε, έχω τα τηλέφωνα από δυο λυσσάρες που θέλουν το παιδί σου, δεν το θέλει μόνο το μέλος της κριτικής επιτροπής στον εξώστη –και πρόσεχε γιατί δεν θέλει και πολύ να βρεθείς πολύτεκνος]. Ο Yuri άφαντος. Μία ευκαιρία βρέθηκε να πάει ο Yuri στο Gagarin και του τη στέρησαν. Τι σόι Yurovision ήταν αυτή χωρίς Yuri; τέλος πάντων…
Παρένθεση: Ο Τριανταφυλλίδης κερνούσε ποτά το μαγαζί. Κλείνει η παρένθεση.
Κεφάλαιο 2
Προγνωστικά δεν υπήρχαν, γιατί τα τραγούδια τα γνώριζε μόνο η κριτική επιτροπή και τα ίδια τα γκρουπ. Καλύτερα. Έτσι κι αλλιώς τι θα άλλαζε; Το γιουρόμετρο έκανε ό,τι ήθελε στο τέλος, σκέτη αποτυχία, πιο δίκαια αποτελέσματα θα είχε δώσει ένα ξυπνητήρι π.χ. ή ένας αποχυμωτής.
Τα κομμάτια μια χαρά για να κόβεις φλέβες. Ούτε ένα επιπέδου γιουροβίζιον [εν προκειμένω, μόνο βίζιον, χωρίς yuri –δες κεφάλαιο 1]. Αίσχος και ντροπή που θα έλεγε και η αείμνηστη [ζει η Λουκά; Τελευταία φορά που την είδα κουβάλαγε lifo μέσα σε πλαστική σακούλα]. Το ένα χειρότερο απ’ το άλλο. Ούτε μία χορογραφία, ούτε ένα πολύχρωμο κουστούμι, ούτε ένα φτερό, ούτε ένα τραγούδι που να μιλάει για lover, sex, έστω για λίγο κρασί και για θάλασσα. Μόνο αυτή η ωραία κοπέλα με τις πυρκαγιές στο φινάλε άξιζε, αλλά κι αυτή ήταν εκτός συναγωνισμού. Μια μέρα θα φτάσει πολύ ψηλά, το έχει όλο το πακέτο που θα έλεγε κι η Ναταλία Γερμανού. [Αλήθεια, ήταν επιτροπή αυτή; Απαράδεκτη. Καλά της έκαναν που την κλείδωσαν στον εξώστη].
Κεφάλαιο 3
Η κατατονία είχε την τιμητική της, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, στα όρια της αυτοκτονίας όπως επαναλάμβανε συνέχεια η διπλανή μου που κατέβαζε τις μπίρες σαν μπεκρής άγγλος [στα αριστερά], «πολύ κλάψα ρε παιδάκι μου, δεν μπορούσαν να κλάψουν στο σπίτι τους, έπρεπε να έρθουν να κλάψουν στην yurovision;»]. Μετά έγινε τύφλα και την πήραν σηκωτή. Η κατατονία πάντως συνεχίστηκε. Το σκάνδαλο που ξεκίνησε με τις συμμετοχές του τελικού [μόνο οι t.e.n.s. έκαναν yuroβυζιονική εμφάνιση κι ήταν καλή επιλογή, όλοι οι άλλοι ήταν για το sonar] oλοκληρώθηκε με την εκλογή του νικητή δια βοής. Τέλος πάντων, τα γράφω και συγχίζομαι. Ξελαρυγγιάστηκα να φωνάζω στους t.e.n.s. αλλά το χρυσό κόκαλο το πήραν οι Vello Leaf [κάποια πουστιά παίχτηκε με το γιουρόμετρο]. Η δικιά μου επιτροπή [από 11 μέλη: Σπύρο, Chaca Chan, Tina, Φώτη Β., Παναγιώτη, Ανδρέα, Μαρία, τους Μπλακ εν Ντέκερ, και δύο ακόμα αρχίδια μίντια] ανάδειξε νικητές τους Your Hand In Mine με μέσο όρο 8,97.
Άντε, και του χρόνου στο μέγαρο.
Υ.Γ. Άξιοι οι Vello Leaf, δε λέω, αλλά μήπως πρέπει να κάνουν μια συνεργασία με την τραγουδίστρια των Lοve Boat Orchestra; [ακόμα πιο άξια]. Όλα τα συγκροτήματα τη χρειάζονται τη συνεργασία με την τραγουδίστρια των LBO.
κι άλλο Υ.Γ. Το σκάνδαλο του τίτλου υπήρξε πικάντικο περιοδικό, όποιος διαθέτει έστω και ένα τεύχος ας το δηλώσει, διότι αναζητείται για art project.
Κι άλλο ένα: η φωτο είναι του Σπύρου Σιμωτά.