Κυριακή, 6 Μαΐου 2007

blue pilots project


Πώς το έλεγαν οι Underworld; You flow like a river of bass vibration. Αυτό ακριβώς νιώθεις σε όλη τη διάρκεια του [εξαιρετικού] άλμπουμ των Blue Pilots Project.
Ρυθμική dub, mid-tempo που θυμίζει τις καλύτερες στιγμές του Dubnobass και beats που ανεβοκατεβαίνουν και καταλήγουν σε ξεσπάσματα από εθιστικά μάντρα. Ένα επίμονο χαλαρωτικό groove που κυλάει υπόκωφα κάτω από ατμοσφαιρικούς ήχους, μακρύ και σαγηνευτικό, υπνωτικό, σαν ένα decadent φιλμ νουάρ που δεν θέλεις ποτέ να τελειώσει.
Το Flight For Everyone είναι ένα πολύ φιλόδοξο project του Θωμά Κοσίδη, "ψυχεδελική electronica" από μία άνερχόμενη μπάντα και μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της Klik Records. Σαν το πρώτο πρωινό φως μετά από μια έντονη βραδιά, με μισόκλειστα μάτια θαμπωμένα απ' τον ήλιο, με φλας ευφορίας που σε μουδιάζει και σε σαστίζει.
12 κομμάτια που σε σαγηνεύουν, με ήχους που σου θυμίζουν το βράδυ στο club, αλλά σε λιγότερο αγχωτικές στροφές, κατασκευασμένα με τα ίδια συστατικά που έκαναν τους Thievery Corporation σημαντικούς κι αγαπημένους.
Ένας απολαυστικός δίσκος απ' την πρώτη μέχρι την τελευταία του νότα. Τα african path, guess, avantgarde και bargoa είναι απ' τις σημαντικότερες στιγμές της εγχώριας electronica.
Ο τίτλος μπορεί ν' ακούγεται τετριμμένος, αλλά είναι απόλυτα ταιριαστός.