Κυριακή, 8 Απριλίου 2007

έιμι, η νέα πέγκυ


ο θρίαμβος της έιμι. δεν ήταν ξαφνική η επιτυχία της, ούτε αναπάντεχη, όσοι την παρακολουθούν από την αρχή ήξεραν [υποψιάζονταν, έστω] ότι ήταν ζήτημα χρόνου για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα.
για την έιμι χρειάστηκαν τρία δύσκολα χρόνια και δύο άλμπουμ -δύσκολα γιατί περιείχαν τα πάντα: μία κρίση ανορεξίας, κόλλημα με το αλκοόλ, χαρακώματα, ανεξίτηλα σημαδέματα στο δέρμα της με τατουάζ, ερωτικές περιπέτειες που έγιναν πρωτοσέλιδα.
σήμερα, το πάσχα του 2007, η μικροσκοπική έιμι γνωρίζει [πραγματική] επιτυχία και στις δυο πλευρές του ατλαντικού και μία εξωπραγματική επιτυχία στην ελλάδα -εξωπραγματική, γιατί είναι παντού, χθες το βράδυ το άλμπουμ της έπαιζε ολόκληρο σε επαρχιώτικη παμπ [the pub, θηλυκό, όπως κι η ντίσκο, άκου ΤΟ παμπ!] και σήμερα στο ψήσιμο του "αρνιού" [που είναι κατσίκι] ο νιγηριανός προμηθευτής του πάνω μαχαλά είχε σε ντάνες το cd της -που σημαίνει ότι στα παράνομα -the real hits- πουλάει πιο πολύ απ' του κωνσταντίνου βήτα!
γεγονός που επίσης σημαίνει ότι "υπάρχει μια δόση δικαιοσύνης σε αυτόν τον κόσμο" και ότι υπάρχει ελπίδα να υπάρξει σύντομα ανάσταση -έστω και αμυδρή.
δεν ξέρω τι είδους ανάσταση, αλλά την προσδοκώ...
το νέο single της έιμι είναι ένα παλιομοδίτικο σκα με άι-άι-άι και ακαταλαβίστικους στίχους, διασκευή στο monkey man των specials, αλλά περιέχει και μία πολύ groovy εκτέλεση του you know i'm no good που θυμίζει motown [βίβα έιμι].
στο χωριό η πρώην δήμαρχος έβαλε wireless λίγο πριν τις εκλογές κι έχει δωρεάν κάλυψη παντού, αλλά ο κόσμος είναι περίεργος -προφανώς χέστηκε για το wireless- και ψήφισε έναν εβδομηνταπεντάχρονο για τέταρτη [ή μήπως πέμπτη;] τετραετία.
anyway, έχω ξάδερφο σύμβουλο και free wireless και περνάω post δίπλα στο "αρνί", λίγο το' χεις;
πάω να μαζέψω ήλιο...
καλό πάσχα σε όλους.