Σάββατο, 14 Απριλίου 2007

στους 22 βαθμούς

στιγμές τρυφερότητας και cultu-rush:
ο ηλικιωμένος με την βυσσινί ρόμπα και το άσπρο μούσι που ταΐζει [και φιλάει!] τα περιστέρια στο μπαλκόνι του, λίγο πριν το τέρμα της τζαβέλα.
αυτό το κομμάτι του σάββα και του θανάση απ’ την βασισμένη σε κείμενα της σάρα κέιν παράσταση που ετοιμάζεται στη θεσσαλονίκη [λεπτομέρειες σύντομα…]
love dance [scene 9]

το centro. η επίθεση των 20χρονων. όλο και καλύτερο. [χωρίς συντηρητικά]. στα περίπτερα με 2 ευρώ.
αυτό θα πει happening! να ξεκινάς να δεις τον «ρεμπέτη μινώταυρο» vinicio capossela [τον tom waits της ιταλίας, που περισσότερο μου θύμισε τον σαββόπουλο στη σκηνή] και να πετυχαίνεις την καίτη ντάλη σε μια συγκλονιστική εμφάνιση [ο φωτογράφος σάστισε τόσο, που δεν της τράβηξε ούτε μία φωτογραφία, η άλλη δίπλα μου ήθελε να κλάψει, ο κόσμος ούρλιαζε. βγήκε η καίτη και τους έσβησε όλους… τι ιταλός και καλοκύθια, ειδικά στο comme prima της, κάηκε το μαγαζί!].
η δήμητρα γαλάνη ετοιμάζει νέο άλμπουμ και συνεργάζεται με τον capossela -απ’ ότι κατάλαβα- σε στίχους της νικολακοπούλου, τα δύο κομμάτια που είπε χθες τολμώ να πω ότι είναι καλύτερα απ’ τα πρωτότυπα.
ο μέσος όρος ηλικίας των θαμώνων παραμένει θέμα προς εξερεύνηση [40+].
what’s eating donkey-boy:
-αν ο vinicio είναι ο tom waits της ιταλίας, ποιος είναι ο έλληνας captain beefheart;
-ο ψαραντώνης!

νέο άλμπουμ της islaja εν όψει, το καλύτερό της, παρόλο που δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι που να μπορείς να τη συνοδέψεις –και φυσικά δεν φταίει που τραγουδάει στα φινλανδικά –θα μπορούσες να τα σφυρίξεις έστω…αλλά μπα…η δομή τους είναι τόσο περίεργη που τα ακούς σαν χάνος.
«βρε βγάλ’ την από κει, να γιατί πάνε κι αυτοκτονούν σαν τις κότες» μού λέει ο γείτονας συνακροατής -που είναι πιο προσγειωμένος.
ό,τι κι αν πει, μου αρέσει [η islaja].
η islaja στην πραγματικότητα λέγεται merja kokkonen [έτσι εξηγείται γιατί το’ κανε islaja…] το ulual yyy είναι το τρίτο άλμπουμ της και κυκλοφορεί στις 18.4 από την fonal records.
pysahtyneet planeetat
[αυτοκτονούν οι κότες;]