Κυριακή 4 Μαρτίου 2007

in a silent way


η dayna kurtz επιστρέφει στο μικρό μουσικό θέατρο ένα χρόνο μετά, αυτή τη φορά μαζί με τους night on earth για δυο απ' τις πιο αναμενόμενες βραδιές αυτού του μήνα. την πέμπτη και την παρασκευή 8+9 μαρτίου στις 21.30, με 15 μόνο ευρώ. θα ακολουθήσει περιοδεία σε πάτρα [κυριακή, 11], θεσσαλονίκη [δευτέρα, 12] και λάρισα [τρίτη, 13] -μακάρι να το έκαναν κι άλλοι και πιο συχνά...
η ξεχωριστή jazz/folk της dayna kurtz της χαρίζει μια ιδιαίτερη θέση στη σύγχρονη americana τραγουδοποιία. «ένα από τα πράγματα που διαπιστώνω συνέχεια είναι ότι δεν ταιριάζω πραγματικά πουθενά», παρατηρεί, «αλλά αυτό είναι κάτι που μου αρέσει, αφού μπορώ να χαρακτηρίζω τον εαυτό μου χωρίς το βάρος των προσδοκιών άλλων ανθρώπων. δεν ανήκω σε κάποιο jazz ή blues ή folk ή r’n’b ή rock είτε ακόμα και pop κόσμο, αλλά στοιχεία από όλους αυτούς κόσμους υπάρχουν πράγματι στην μουσική μου».
η κορυφαία στιγμή της είναι το τρίτο άλμπουμ της, το jazz/folk beautiful yesterday του 2004, ενώ το περσινό της another black feather μπορεί να χαρακτηριστεί περισσότερο country/blues -παρόλο που είναι είναι δύσκολο να βάλει κάποιος ταμπέλα στη σημαντική τραγουδοποιό.
εδώ διασκευάζει prince, μετατρέποντας το joy in repetition σε μια συγκινητική ερωτική ιστορία...