Σάββατο 10 Μαρτίου 2007

για δες καιρό που διάλεξα...*

Το σχέδιο Πολύδωρα - για το οποίο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διατείνεται ότι έχει πάρει «πράσινο φως» από το Μέγαρο Μαξίμου - περιλαμβάνει βραδινές ενέδρες αστυνομικών, μικρές αυτομεταφερόμενες ομάδες αστυνομικών Ράμπο, αθρόες προσαγωγές, επιχειρήσεις-σκούπα, παρακολουθήσεις στεκιών και συγκεκριμένων προσώπων. Ορισμένα από τα μέτρα θα μπουν αμέσως σε εφαρμογή.
«Μόλις τελειώσει το πανηγύρι με τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και οι κουκουλοφόροι ξαναγυρίσουν στα στέκια τους θα ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου», σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Κάτι που εκτιμούν πως θα γίνει ακόμη και πριν από το Πάσχα από τη στιγμή που ψηφίστηκε ο νόμος-πλαίσιο. «Τα Εξάρχεια σε λίγο καιρό δεν θα θυμίζουν σε τίποτα αυτό που τώρα είναι», είναι η άποψη που κυριαρχεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Όπως μάλιστα υποστηρίζει το στενό περιβάλλον του Βύρωνα Πολύδωρα, σε πρόσφατη συνάντηση του υπουργού με τον Πρωθυπουργό, ο Κώστας Καραμανλής του εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξη που του έχουν προκαλέσει οι πρωτοβουλίες του... Χθες μάλιστα από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός παρείχε πλήρη κάλυψη στον Βύρωνα Πολύδωρα για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο λέγοντας χαρακτηρηστικά: «Η Αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της και καλό είναι ορισμένοι να αποφευγουν τον ανέξοδο λαϊκισμό κατηγορώντας την».
«Το άσυλο πριν από 2 χρόνια αποτελούσε θέμα ταμπού που κανένας δεν τολμούσε να το αναφέρει. Ομοίως και το θέμα των κουκουλοφόρων αλλά και των διαδηλώσεων. Τώρα όμως τα θέματα έγιναν προνομιακά χαρτιά στην ατζέντα Καραμανλή και έχουν βραχυκυκλώσει την αντιπολίτευση», είναι η άποψη που επικρατεί στους διαδρόμους της Λεωφόρου Κατεχάκη. Ο Βύρωνας Πολύδωρας από την πλευρά του θεωρεί ότι «έδωσε και πέτυχε σε δύσκολες εξετάσεις», και απολαμβάνει το παρατσούκλι «Σαρκοζί της Ελλάδας» που του αποδίδουν διευκρινίζοντας μάλιστα ότι δεν έχει φιλοδοξίες... δελφίνου!
«Πολεμικά» σχέδια. «Τώρα που θα τελειώσουν τα συλλαλητήρια θα έχω τη δυνατότητα να διαθέσω περισσότερους αστυνομικούς στη φύλαξη περιουσιών και στην πρόληψη του εγκλήματος», λέει στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Το σχέδιο προβλέπει ότι μηχανοκίνητες ομάδες αστυνομικών - με τη συνδρομή ελάχιστων πεζών περιπολιών - θα περιφρουρούν τα υποκαταστήματα τραπεζών όπου γίνονται συνήθως απόπειρες εμπρησμού, με στόχο να συλλαμβάνουν τους δράστες επ' αυτοφώρω.
Σε δεύτερο επίπεδο αποφασίστηκε η μεγαλύτερη ενεργοποίηση της Άμεσης Δράσης ακόμη και με τη δημιουργία ομάδων Ράμπο. Σε κάθε βάρδια θα κυκλοφορούν 25 ζευγάρια μοτοσυκλετιστών και 30 περιπολικά, τα οποία όμως όταν εντοπίζουν κάποια περίεργη κίνηση δεν θα επεμβαίνουν. Την επέμβαση θα αναλαμβάνουν οκταμελείς ομάδες αστυνομικών που θα βρίσκονται σε μικρά φορτηγάκια. Συγκεκριμένα προβλέπεται σε κάθε βάρδια να κυκλοφορούν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας 20 βαν με 8 αστυνομικούς το καθένα που θα έχουν τον ρόλο της ομάδας καταστολής.
Οι επιπλέον αστυνομικοί θα προκύψουν, σύμφωνα με τον Βύρωνα Πολύδωρα, με την τοποθέτηση ειδικών φρουρών - σε λίγους μήνες θα προστεθούν ακόμη 2.000 - σε υπηρεσίες όπου σήμερα απασχολούνται μόνον αστυνομικοί
. [απ' τα σημερινά νέα]
*...να μετακομίσω στα εξάρχεια...