Κυριακή 18 Μαρτίου 2007

χόλι σιτ


ten for my i-pod
va-yuria 2006
cocorosie-the adventures of ghosthorse and stillborn
ariel pink's haunted graffiti-glass shrimp radio show
john maus-songs
holy shit-stranded at two harbors
the aliens-astronomy for dogs
peter, bjorn & john-writers block (with bonus cd)
two lone swordsmen-wrong meeting
kiss the anus of a black cat-an interlude to the outermost
spyweirdos-ten numbers
εμπρός στο δρόμο που άνοιξε ο ariel.
σήμερα, και με αφορμή τα αισθήματα λατρείας που μοιραζόμαστε με μία φίλη και δύο αγνώστους στο slsk [ο ένας ισραηλινός] για τον ariel pink, προσπάθησα να εντοπίσω τι ακριβώς είναι αυτό που τον κάνει ακαταμάχητο [παρόλο που και παράφωνος είναι, και μονότονος, και με στοιχεία που αν υπήρχαν στη μουσική οποιουδήποτε άλλου θα τον είχα σταματήσει στο πρώτο κομμάτι].
δεν μπορώ να προσδιορίσω τι με ενθουσιάζει τόσο στην σαρκαστική freak ποπ του [σήμερα βρήκα ένα live ep με τίτλο glass shrimp radio show] αλλά με έκπληξη ανακάλυψα ότι εμφανίστηκαν κι άλλοι με παρόμοιο ήχο, ο ένας μάλιστα είναι φίλος του, τον λένε john maus και είναι ίδιος κι απαράλλαχτος. ο άλλος λέγεται holy shit. holy shit! αν το μεταφράσεις στα ελληνικά ακούγεται σαν τίτλος από βιβλίο του αείμνηστου πετρόπουλου. αυτός ο τύπος που κλέβει ριφ από κομμάτια-ωδές στη μαλακία έχει το πιο ωραίο όνομα που άκουσα τελευταία, μετά φυσικά από τους -χωρίς συναγωνισμό- kiss the anus of a black cat [οι οποίοι έχουν επίσης νέο δίσκο και μάλιστα πολύ καλό!].
εδώ που γράφω οι μυρωδιές είναι μαΐου και όχι μαρτίου -γιασεμί και βιολέτες- έξω ακούγεται γκιώνης και μόλις πρόσεξα ότι ο john maus παίζει πλήκτρα στους ariel pink's haunted graffiti. έτσι εξηγούνται όλα...[στη φωτο ο holy shit και ο ariel;]
holy shit-written all over your face