Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2007

your hand in mine


ο μάνος μυλωνάκης και ο γιώργος παπαδόπουλος είναι οι your hand in mine από τη θεσσαλονίκη. "we don't know if this road is a deadend...but we're sure it's gonna be thrilling to walk this way" γράφουν στη σελίδα τους στο myspace, και πραγματικά, το ep τους -που μόλις κυκλοφόρησαν μόνοι τους- είναι από τις πιο όμορφες κυκλοφορίες του τελευταίου καιρού.
4 κομμάτια ορχηστρικής dream pop που θυμίζει τα παιχνιδιάρικα νανουρίσματα των lullatone, ένα πολύ ταιριαστό ανοιξιάτικο εξώφυλλο, με τη φωτογραφία που έχει τραβήξει ο μάνος, και πολλές ελπίδες να τους αγαπήσουν οι λίγοι και εκλεκτοί της indie-ηλεκτρονικής νομενκλατούρας [οι οποίοι δεν είναι και τόσο λίγοι, όπως δείχνουν τα πράγματα].
το ep τους δεν πρόκειται να το βρεις στα μεγάλα δισκάδικα, τα κομμάτια τους δεν έχουν θέση στο βαρετό 'πράμα' που λέγεται ελληνικό ραδιόφωνο -με ελάχιστες εξαιρέσεις- και δεν θα τους καλέσουν σε καμία εκπομπή της τηλεόρασης, γιατί όλοι σχεδόν όσοι δουλεύουν εκεί είναι πολύ απασχολημένοι με την πιο σασχλή και ανούσια πλευρά της ελληνικής πραγματικότητας. too busy to live in the real world.
ο πραγματικός κόσμος δεν έχει σχέση με τον κόσμο της ελληνικής τηλεόρασης.
λίγο πριν περάσω αυτό το post διάβασα τυχαία το σημερινό εικονογράφημα της μαριάννας τζιαντζή στην καθημερινή, το οποίο καταλήγει ως εξής: "όλοι αυτοί (αναφέρεται στους "αφανείς καλλίφωνους" που έχουν αποκλειστεί από τα media), που είναι το αφανές άλας της κοινωνίας, δεν έχουν το ψώνιο της καλλιτεχνίας (ή μάλλον της καριέρας), έχουν όμως την αγάπη για την τέχνη και συχνά μεταδίδουν αυτή την αγάπη στο κοντινό τους περιβάλλον. ευτυχώς, η ελλάδα δεν είναι μόνο μια σουξεδοχώρα που κοιμάται και ξυπνάει στον σκοπό της eurovision. δεκάδες ίσως και χιλιάδες άνθρωποι ζωγραφίζουν, γράφουν, εκδίδουν περιοδικά, τραγουδούν, παίζουν μουσική και χορεύουν χωρίς να πληρώνονται, χωρίς να περιμένουν κάποιον να τους πει "so you think you can dance", χωρίς να αναζητούν μάνατζερ ή μπάρμπα στην τηλεοπτική κορώνη".
υ.γ. η ψυχή στο στόμα κάνει ουρές στον μικρόκοσμο.
formaica-your hand in mine
[το ep των your hand in mine υπάρχει σίγουρα στα δισκάδικα του πιο κάτω post- με 5 ευρώ].
για τους fruto 5, a_live, σπύρο gorsky που πήζουν στα στρατά [πόσες και σήμερα είπαμε;]
mhulot@dyodeka.gr