Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2007

pitying


όταν ένας άντρας τρώει μόνος σε εστιατόριο τον λες πολυάσχολο -ή θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι θέλει την ησυχία του, παρόλο που τα εστιατόρια δεν είναι κι οι ιδανικότεροι χώροι για αυτοσυγκέντρωση.
όταν μια γυναίκα τρώει μόνη της σε εστιατόριο -παρασκευή βράδυ- τότε μοιάζει με φιγούρα από βιντεοκλίπ των massive attack, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: σου έρχονται στο μυαλό λέξεις όπως μοναχικότητα, διαλυμένες σχέσεις, κατάθλιψη, αλκοολισμός και άλλες χειρότερες. διότι μία γυναίκα δεν δικαιούται να είναι μόνη. ειδικά όταν είναι πάνω από 30.
συνεπώς, μία γυναίκα πάνω από τα 30 που τρώει μόνη της σε εστιατόριο είναι ένα θέαμα θλιβερό, που πιθανόν να γίνει αιτία σχολίου από τους ζευγαρωμένους γύρω της.
αφού εκφράσουν αισθήματα συμπόνοιας και ευσπλαχνίας [το ρήμα οικτίρω σημαίνει και ελεεινολογώ, by the way] θα φάνε κι άλλη μια μπουκιά με ανακούφιση που δεν βρίσκονται στη θέση της [και θα τσουγκρίσουν τα ποτήρια με δόση χεραικακίας, άντε και καλούς απογόνους].
την πιθανότητα να είναι μόνη της επειδή το γουστάρει, ή επειδή είναι πολυάσχολη, ή απλά επειδή αναζητάει λίγες στιγμές ηρεμίας δεν -θέλει να- τη σκέφτεται κανείς.
[στη φωτο: μία γυναίκα που τρώει μόνη στις 10 το βράδυ σε καλό εστιατόριο του κέντρου, ενώ οι πουρέιβερς του διπλανού τραπεζιού της μέτραγαν τις μπουκιές. μετά θα πήγαιναν να πνιγούν με αλκοόλ στο x. ελπίζω να τα κατάφεραν].
mhulot@dyodeka.gr
can't stand the pain-spike drivers