Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2007

μίκα


ο [συμπαθητικούλης] mika που χαλάει κόσμο στην αγγλία, δεν αντέχεται ρε φίλε μου. ήθελα να γράψω ότι το life in cartoon motion είναι ο πιο αδιάφορος δίσκος που άκουσα φέτος, αλλά ας πούμε μόνο ότι δεν είναι του γούστου μου. υπάρχουν και τρις χειρότερα.
[εντάξει, είμαι αρκετά υπερβολικός, το δέχομαι, αλλά αν ο mika δεν ήταν 'το-ωραίο-παιδί-που-συναγωνίζεται-σε-σεξαπίλ-τον-robbie' θα γινόταν τέτοιος χαμός;].
τον άκουσα [και τον ξανάκουσα] και δεν βρήκα ούτε ένα κομμάτι που να μπορώ να το κάνω upload, όλα μου θύμιζαν και κάτι από τη μουσική που απεχθάνομαι.
υπάρχουν κάτι συμπαθητικές στιγμές που θυμίζει jimmy somerville [love today, relax take it easy -τα καλύτερα τραγούδια στο δίσκο, με όλες τις προδιαγραφές να γίνoυν gay anthems. να γιατί χαλάει κόσμο στην αγγλία, ο mika είναι το νέο gay icon], άντε και freddie mercury, αλλά τη μουσική του elton john δεν την συμπάθησα ποτέ. για να μην πω πάλι για τους σίζορς σίστερ.
η φωνή του mika είναι τόσο καλή που στο fame story θα έπαιζε χωρίς συναγωνισμό, θα έπαιρνε και το βραβείο. τα τραγούδια του είναι η πιο προβλέψιμη, παλιομοδίτικη και βαρετή ποπ που κυκλοφορεί, απ' αυτή που λατρεύουν οι παραγωγοί του ραδιοφώνου. προορισμένη να χαλάσει κόσμο.
δεν είναι κακός δίσκος. αυτό όμως δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τέτοιον χαμό. ποιος είσαι εσύ να κρίνεις τον mika θα μου πεις. και ποιος σε ρώτησε; [και καλά θα κάνεις, αλλά να, διαβάζω παντού τα καλύτερα και εκνευρίζομαι. είναι δυνατόν να ακούμε τον ίδιο δίσκο;].
[η εικόνα είναι του dreyk]
mhulot@dyodeka.gr