Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2007

efterklang

"κάτω από γιγάντια δέντρα" λέγεται το νέο ep των efterklang. οι efterklang είναι αυτοί οι τύποι από την κοπενχάγη [στη φωτο είναι οι 6 από τους 10 που αποτελούν το συγκρότημα], οι οποίοι σε όλες τις φωτογραφίες τους βγαίνουν σκασμένοι στα γέλια, ενώ στο δίσκο παίζουν σαν φιλαρμονική σε κηδεία, μελαγχολικοί όσο δεν παίρνει, για την ακρίβεια δραματικοί. αν έγραφαν μουσική για ταινία θα ταίριαζαν σε dreyer ή μπρεσόν ή σε ταινία του τρίερ -μην τους βλέπεις με τα κολγκέιτ χαμόγελα...
ένα τραγούδι τους έχει τίτλο jojo, έτσι έλεγαν τον σκύλο μου που αναγκάστηκα να δώσω πριν από 5 χρόνια σε μάντρα οικοδομών, γιατί έτρωγε τα σκυλιά του κόσμου. πίτμπουλ. δεν τον είχα επιλέξει, ήταν δώρο [ποτέ μα ΠΟΤΕ μην κάνεις δώρο ζώο σε κάποιον, νόμος, και μάλιστα με το ζόρι. πονεμένη ιστορία].
ένα άλλο τραγούδι λέγεται 'προς το γυμνό λόφο', εις το βουνό ψηλά εκεί δηλαδή. Όταν ήμουν μικρός και το τραγούδαγε η δασκάλα πάντα έκλαιγα από μέσα μου, αυτή την ερημική εκκλησία που το σήμαντρό της δεν χτυπά, δεν έχει ψάλτη ουδέ παπά ήταν πολύ συγκινητική. έχουν κι άλλο ένα με τον υπέροχο τίτλο hands playing butterflies -και γαμώ.
σήμερα έγινε η πρώτη παρουσίαση του δίσκου στο ραδιόφωνο της δανίας. κυκλοφορεί στις 2 απριλίου. αν σου αρέσουν οι βόρειοι, προτείνεται ανεπιφύλακτα.