Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2007

devil in disguise

ο οδηγός του ταξί εικοσικάτι, βαρύμαγκας, με μαλλί κοτσίδα και redbull στο αριστερό χέρι ["έχω χαμηλή πίεση και με πιάνει νύστα στο τιμόνι"]. νευρικός.
"την βλέπεις αυτή την μπεεμβέ μπροστά; μήτσος με βυζιά. μόνο αυτοί έχουν πια λεφτά για κουρσάρες".
μπάαα, ξέρω κι έναν μήτσο χωρίς βυζιά που έχει κουρσάρα πρόλαβα να ψελίσω, πριν με κατεβάσει απ' το ταξί. ξέρω κι έναν μήτσο με βυζιά που δεν έχει ούτε να φάει.
σταμάτησε στο φανάρι, βγήκε, μου άνοιξε την πόρτα και μου είπε "κατέβα! εγώ εξυπνάκηδες δεν θέλω στο ταξί!". στην αρχή της καβάλλας ένας άλλος μήτσος με βυζιά περίμενε πελάτη σε κόκινη μπεεμβέ.
μέσα στο ταξί ξέχασα το χαρτάκι στο οποίο είχα σημειώσει το συγκρότημα που ανακάλυψε ένας φίλος, κι έπρεπε ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ να ψάξω [το δεύτερο που γίνεται αγαπημένο του από τότε που θυμάται αγαπημένα]. μέσα στο κρύο [λέμε τώρα...], περιμένοντας το ταξί, θυμήθηκα το όνομά τους: flying canyon, ο τραγουδιστής τους μόλις αυτοκτόνησε.
ο μήτσος με τα βυζιά μέσα στην κόκκινη μπεεμβέ άκουγε το every breath you take...
στο i-pod elvis. κάθε φορά που με πιάνει αμηχανία ψάχνω ν' ακούσω κάτι από elvis, είναι μια νεύρωση που μου έμεινε απ' το στρατό, devil in disguise: you look like an angel, talk like an angel, κλπ, ο elvis κατά κάποιον τρόπο με ηρεμεί.
υ.γ. στη νέα υόρκη ο καρλ κρούγκερ προσπαθεί να περάσει νομοσχέδιο που να απαγορεύει το i-pod -και κάθε είδους ανάλογη συσκευή, κινητά με μουσική και συσκευές blackberry- στους δρόμους, με πρόστιμο 100 δολαρίων μάλιστα για τους παραβάτες. τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους μήνες, λέει, επειδή περπατούσαν στο δρόμο και άκουγαν μουσική. δεν έπεσαν σέκος απ' το i-pod, τους πάτησε το λεωφορείο.
άκου πράγματα...
το synch από φέτος θα ανήκει στο φεστιβάλ αθηνών. looking forward for more...
you're a devil in disguise