Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2007

bunalim

οι bunalim, το ψυχεδελικό τούρκικο γκρουπ που σχηματίστηκαν το 1969 διασκευάζοντας iron butterfly και έγιναν θρύλος στις αρχές των 70s, κυκλοφόρησαν πριν από λίγες μέρες -κανονικά- το πρώτο άλμπουμ-συλλογή με τίτλο το όνομά τους.
δεν ξέρω γιατί χρειάστηκαν σχεδόν 40 χρόνια για να κυκλοφορήσουν το εξαιρετικά σπάνιο υλικό υλικό τους [6 όλα κι όλα singles, που κυκλοφόρησαν από το 69 ως το 72, δεν ολοκλήρωσαν ποτέ ένα κανονικό άλμπουμ], σύμφωνα πάντως με το lost-in-tyme η συλλογή με τα singles τους εξαφανίστηκε αστραπιαία μόλις κυκλοφόρησε, ενώ στο tinymixtapes τους βαθμολόγησαν με άριστα. τα κομμάτια είχαν ηχογραφηθεί και στα αγγλικά, τα demos τους όμως χάθηκαν και δεν κυκλοφόρησαν ποτέ -στα 12 κομμάτια που υπάρχουν στο δίσκο τραγουδούν στα τούρκικα. Στο lost in tyme περιγράφονται επίσης οι προκλητικές, γυμνές εμφανίσεις τους και οι τρελές καταστάσεις στα live-show τους, που κραύγαζαν "lsd! lsd!".
το bunalim σημαίνει 'απογοήτευση' ή 'κατάθλιψη' στα τούρκικα [κάτι τέτοιο, αν είναι κάποιος σίγουρος, ας μας διαφωτίσει]...
yollar
mhulot@dyodeka.gr