Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2007

νάιτ νάιτ


nights with knights
Όλα τα υψώματα κρύβουν ιππότες με μάσκες αγορασμένες από το ψιλικατζίδικο του Παντελή. Στα λάβαρα τους οικόσημα και αρχικά που στοιχειώνουν τις μέρες και τις νύχτες μας: ΦΠΑ, ΤΑΕ, ΑΕΠΙ, ΒERTUS, Η'ART. Ησυχία.
Ο ήχος της σάλπιγγας διαταράσσει την φαινομενική ηρεμία, φτάνει στ΄αυτιά μου. Δέκα μαυροντυμένοι καβαλάρηδες έχουν αρχίσει την κατάβαση αφήνοντας πίσω τους το γνωστό σύννεφο σκόνης. Ο ιδρώτας που με λούζει είναι φυσικά κρύος. Ποιοί να ΄ναι τούτοι; Kουρασμένος από τον μακροχρόνιο πόλεμο, αλλά και από την σύντομη ανάπαυλα της Ειρήνης, παρακολουθώ σαν ξένος την περικύκλωσή μου. Είμαι το κέντρο του κύκλου, σε ακτίνα 15 μέτρων άλογα σε σχηματισμό περιφέρονται γύρω μου και δεν επιβαίνουν εκείνα τα καλλίγραμμα κορίτσια με τα στρας και τα φορμάκια που συναντάμε στο τσίρκο των παιδικών μας χρόνων. Ιππότες κρύβονται πίσω από ατσάλινες πανοπλίες, ο θόρυβος των οποίων μιξαρισμένος με τις οπλές των αλόγων κάνουν την μουσική του Ιάσωνα να μοιάζει με παιδική χορωδία. Περιστρέφεται γύρω μου αυτό το δαιμονικό καρουσέλ και σιγά σιγά σταματάει σαν κάποιος να κατέβασε το διακόπτη. Με κοιτάνε. Τους κοιτάω.
Ο αρχηγός τους σηκώνει το μπροστά μέρος της μάσκας του. Μοιάζει με το Φώτη, το λογιστή μου. "Μη φοβάσαι!" μου λέει. "Μη φοβάσαι εμάς. Είμαστε οι Ιππότες της Αποκαλύψεως και σου αποκαλύπτουμε ότι πρέπει να πάρεις τον πούλο από 'δω γιατί δεν πρόκειται να την βγάλεις καθαρή!"
δεν έχω λευκή σημαία, σηκώνω τα χέρια ψηλά. μπορείς να με γαργαλήσεις;
Γενέθλια του
vinyl microstore σήμερα.
[Είσαι έφηβος στα 11; αη θίνκ σο]
χάπι μπέρθντεϊ ντίαρ v.m. και εις έτη πολλά.
είπα ότι τη μισώ τη σημερινή γιορτή; όχι τα γενέθλια, την άλλη...
m.hulot@dyodeka.gr