Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2007

... sometimes shines on tv

πέντε λόγοι για να ανοίξεις την τηλεόραση:
εβδομάδα του κορυφαίου μιζογκούτσι η επόμενη, με τρεις ταινίες του στο κανάλι της βουλής.
το αφιέρωμα ξεκινάει με τους "σταυρωμένους εραστές" την τετάρτη στις 10 και μισή το βράδυ και συνεχίζεται με τη δεύτερη καλύτερη ταινία του, τον "επιστάτη σάνσο" την παρασκευή στις 10 και 10. το "ουγκέτσου μονογκατάρι" [ή η ιστορία της θολής σελήνης] που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου, θα προβληθεί το σάββατο το βράδυ στις 10. ούτε εύκολα τις βλέπεις, ούτε σε αξιοπρεπή έκδοση υπάρχουν σε αμερική και ευρώπη [εκτός από το ugetsu] προς το παρόν.
τη δευτέρα στις 12.30 στην ετ3 έχει το Μ του φριτς λανγκ και αύριο το βράδυ [κυριακή] στις 10 τον ανθρωπάκο του μάριο μονιτσέλι στην ετ1. το un borghese piccolo piccolo είναι μία απ' τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες της δεκατίας του 70, που δεν βρίσκεις σε dvd.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το ουγκέτσου μονογκατάρι θέλω πολύ να το δω, αλλά το πιστεύεις ότι μένω στο κέντρο και δεν πιάνω το κανάλι της βουλής; {!#%$#%$#^#^&%ΗΓ**#@!!}

Ανώνυμος είπε...

μη νομίσεις ότι κι εκτός κέντρου το πιάνεις. να' ναι καλά το nova.

Ανώνυμος είπε...

Που όλες αυτές οι ταινίες αξίζει κάποιος να τις έχει για πάντα στη συλλογή του απο την criterion (και ειδικά το M του Λάνγκ)...

Ανώνυμος είπε...

η eureka! τις βγάζει όλες τις ταινίες του μιζογκούτσι μέσα στο 2007...

Ανώνυμος είπε...

το Μ του Φριτς θα το σημειώσω να το ξαναθυμηθώ. Τις συγκεκριμένες δουλειές του Μιζογκούτσι τις πέτυχα ένα καλοκαίρι στη μεγάλη οθόνη, "έλαβα" ένα μερίδιο της τέχνης του, μπήκα στον κόπο να διαβάσω 5 πράγματα, αλλά ένιωσα πως θα έχω περισσότερα να δω με το πέρασμα κάμποσων ετών.