Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2007

ντίτζιταλ-γουέηβ

Αύριο, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος Prince Filmcenter θα προβληθούν δυο από τις πρώτες ταινίες μυθοπλασίας που γυρίστηκαν ποτέ στη χώρα μας: Τα φιλμ «Οι περιπέτειες του Βιλλάρ» (1924) του Ζόζεφ Χεπ και «Ο μάγος της Αθήνας» (1931) του Αχιλλέα Μαδρά – σε αποκατεστημένες κόπιες από την Ελληνική Ταινιοθήκη - θα παρουσιαστούν με τη συνοδεία ζωντανής, πρωτότυπης μουσικής του Peekay Tayloh.
Εδώ λεπτομέρειες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα 'ταν κάτι που θα 'θελα πολύ να το δώ.

Στην Γερμανία έχει ήδη γίνει για ταινίες για ταινίες των αρχών του 20ου αιώνα και έτυχε να δώ πριν ένα - δυό μήνες τα Die weiße Hölle von Piz Palü (1928) και το Das Wunder des Schneeschuhs (1919/20) του Arnold Fanck που ως απότελεσμα δουλειάς με κέντρισαν κι είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον (Δυστυχώς ξεχνώ ποιος τις έντυσε μουσικά.. :( )

Ήδη προβάλλονται πάντως από τη συχνότητα του arte αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

Με κάθε επιφύλαξη να αναφέρω ακόμα πως στο youtube έπεσα πάνω σε ένα απόσμπασμα από το City Lights του Chaplin με μουσική επένδυση του Joe Hisaishi. Αν δεν είναι μοντάζ κάποιου youtub-ίστα αλλά δουλειά του ίδιου του Hisaishi, θα μπορεί να πεί κανείς οτι έχουμε να κάνουμε με συνάντηση γιγάντων.

Καλησπέρες