Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2007

astral social club

Ο Neil Campbell είναι ένας σύγχρονος θαυματοποιός των ήχων. Ότι τρικ κάνουν οι μάγοι με την βαρύτητα, αυτός το κάνει με την μουσική. Έχει κυκλοφορήσει άπειρα cdr, μετράει ήδη 7 με τούτο δω το πιο προσωπικό του σχήμα και ίσως άλλα τόσα με τους Vibracathedral Orchestra και ίσως άλλα τόσα με παλιότερα σχήματα που συμμετείχε - μακάρι να τα είχαμε όλα, είναι μια εύλογη σκέψη.
Πριν με πιάσει το άγχος του «τα θέλω όλα τώρα και πως, που θα τα βρω» και αναλωθώ σε αυτή την περίεργη κατάσταση ατελείωτου ανεπιτυχούς ψαξίματος – μερικώς, πάντα κάτι βρίσκεις από το πουθενά - υποθέτω ότι πρέπει να πω κάτι ενδιαφέρον για αυτό το άλμπουμ αυτή τη στιγμή. Θα το ρίξω για ακόμη μια φορά στις διαστημικές αναλογίες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποτυπώσεις τι απερίγραπτους ήχους ακούν τα αυτιά σου. Ακόμα αναρωτιέμαι τι στο καλό όργανα παίζει;
Η συγκεκριμένη βέβαια ηχογράφηση είναι πιο λουστραρισμένη και ξανά-μιξαρισμένη με τη βοήθεια του κολλητού του Tirath Singh Nirmala.
Που σημαίνει με λίγα λόγια ότι εφόσον δεν μπορείς να δεις μια αστρική βροχή λόγω συνθηκών ή να ταξιδέψεις παρέα με τους μετεωρίτες στα κατάβαθα του σύμπαντος δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορείς να ακούσεις κάτι παραπλήσιο. Σε αυτή την κοσμική εμπειρία, τίγκα στο ψυχεδελικό θόρυβο καταφέρνει να σε εισάγει και δεν θέλεις να ξαναβγείς ποτέ. Ambient μαγεία! Επιπλέον, ακούγεται ανά κομμάτια σαν kraut του μέλλοντος, αν και το kraut πάντοτε αφορούσε το μέλλον σε ένα βαθμό και ηχητικά και μεταφορικά.
Θα σταματήσω την γκρίνια όσον αφορά τον τρόπο απόκτησης της δουλειάς του, θα κάνω την Κινέζα και θα ρωτήσω αθώα κάτι άλλο ποιο σημαντικό: «Μπορεί να τον φέρει κάποιος για live; Τώρα!!!»
της μαρίας παππά, απ' το tranzistor.
υ.γ. η απαίτηση-ευχή της μαρίας εισακούστηκε, ο neil campbell δέχεται να έρθει στην αθήνα για live. δεν ζητάει πολλά. σχεδόν τίποτα. μόνο που δεν υπάρχει χώρος για να εμφανιστεί.
όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει να έρθει, ας το κάνει...

χώρος αναζητείται.
track 7

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

as einai kala o nikolas!

Ανώνυμος είπε...

o malevitsis gia na min mperdeutoume!

Ανώνυμος είπε...

χαχαα
η έκκληση ακούγεται λίγο σαν otiproeristhekaliekyria,
αλλά αξίζει πραγματικά.

Ανώνυμος είπε...

lol!

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιο mail μπορεί να επικοινωνήσει όποιος θέλει να βοηθήσει;

Ανώνυμος είπε...

mhulot@dyodeka.gr