Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2006

going to sleep


i am cold and i'm lost/i'm standing into rain/i'm not strong anymore/i'm just waiting for suicide [??] τραγουδάει ο gonzales των m83 με γαλλική προφορά στο until the night is over, απ' το νέο bootleg άλμπουμ τους clouds of thunder. απόψε ο πορτογάλος-χρυσωρυχείο [αυτό ακριβώς που λέμε my precious friend] μου έκανε ένα μεγάλο δώρο, κι ας ακούγεται ο gonzales τόσο απελπισμένος που σε τρομάζει [μα είναι στίχοι αυτοί για νέο άνθρωπο;].
ο jon spencer θα είναι αύριο το βράδυ στο bios με το νέο του γκρουπ, τους heavy trash, για την τέταρτη εμφάνισή του στην αθήνα, πιο "παραδοσιακός" και ροκαμπίλι απ' ότι με τους blues explosion, με πιο ακατέργαστο ήχο και πιο old school. «ο matt κι εγώ, βρήκαμε ο ένας τον άλλο μέσα από την αγάπη μας για το rockabilly», λέει ο jon spencer, «τον γνώρισα στη νέα υόρκη πριν από μερικά χρόνια. στην αρχή παίζαμε διασκευές συγκροτημάτων όπως οι achievements και στη συνέχεια προέκυψαν τα δικά μας κομμάτια». ο jon spencer δεν μιλάει πολύ, οι απαντήσεις του είναι κοφτές και λακωνικές, στην τελευταία ερώτηση σχεδόν με έβρισε [αστειευόμενος, ελπίζω...!]. τον ρώτησα τι πιστεύει ότι έχει αλλάξει στον τρόπο που ακούνε μουσική οι άνθρωποι σήμερα, κανείς δεν ακούσει πραγματικά μουσική όπως παλιότερα, ειδικά οι πιτσιρικάδες, που δεν έχουν πια αγαπημένα άλμπουμ.
κι αυτό είναι γεγονός, η διάρκεια ζωής ενός άλμπουμ είναι καναδυό μήνες, μετά είναι παλιό και δεν ξανα-ασχολείται μαζί του κανείς. παλιότερα, -και όχι και ΤΟΣΟ παλιότερα- οι πετυχημένοι δίσκοι έμεναν στους πίνακες επιτυχιών ακόμα και χρόνια ολόκληρα, έβγαζαν singles, τώρα το πολύ να βγάλουν κανα ringtone και χέστηκε η φοράδα, πολύ λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν όλα τα κομμάτια ενός δίσκου, κι αυτά με track 1, track 2 κ.ο.κ., ούτε καν τίτλους…
δεν την κατάλαβε μάλλον την ερώτηση, go to sleep old man μου, απάντησε, μήπως είσαι πολύ γέρος, ή μου φαίνεται; [!]

Δεν υπάρχουν σχόλια: