Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2006

μεσαίωνας στην αλβανία του μπερίσα!

Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης (;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ (!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!
Οι βουλευτές του PBDNJ (Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi (PD), Ymer Tola (PDK, Niko Nerenxi (PAA) δήλωσαν παρών!
Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!

Tο αναδημοσιεύω, όπως ακριβώς υπάρχει σαν σχόλιο σε δυο posts παρακάτω, με τον ίδιο τίτλο που υπάρχει στο blog του Ν.Ago. Για οποιαδήποτε απορία, αφήστε σχόλιο στο blog του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα το ανέβαζα ευχαρίστως αλλά δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς συνέβη. Και είναι αδιάφορο τί ψήφισε ο κάθε βουλευτής, των οποίων τα ονόματα μου είναι άγνωστα, ενδιαφέρει μόνο τί ισχυρίζεται η κυβέρνηση και τί η αντιπολίτευση.

Τελικά καταργήθηκε η Ακαδημία (γράφεις: δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων) ή καταργήθηκαν τα ιδρύματα που αυτή ελέγχει (γράφεις: να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία) και γιατί? Έλλειψη χρημάτων, απουσία έργου, αντιπολιτευτική τοποθέτηση, προσπάθεια ελέγχου της επιστήμης? Τι απ' όλα αυτά ισχυρίζονται οι δύο πλευρές ότι ισχύει?

Ανώνυμος είπε...

Το λιγότερο, ένα μεγάλο ευχαριστώ και ταπεινά συγνώμη που, έκανα το θέμα γνωστό(μπορεί και άκομψα) σε άσχετο ποστ με το θέμα!

Ανώνυμος είπε...

maybe with yahoo messenger