Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006

eventless plot @ yuria.


Αύριο το βράδυ οι Eventless Plot στη δεύτερη εμφάνισή τους στην Aθήνα. Στα Yuria. Στις 8.30. Θα υπάρχει αναμετάδοση του live από το ραδιόφωνο του v.m.
Οι Eventless Plot είναι τέσσερις φίλοι απ’ τη Θεσσαλονίκη [κι ένας υπολογιστής], που απ’ το 2001 δημιουργούν μουσική, ηλεκτρονική κατά βάση, την οποία εμπλουτίζουν με κιθάρες, μπάσο, synths, τον ήχο μιας μελόντικας, ό,τι άλλο πέσει στα χέρια τους, [όπως δηλώνουν οι ίδιοι]. «Από την αρχή η μουσική μας στηριζόταν σε ηλεκτρονικές βάσεις, παρ’ όλα αυτά, τα ηλεκτρονικά στοιχεία έχουν αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο πια», λένε. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον, ένας συνδυασμός χαλαρών ηλεκτρονικών ήχων και φυσικών οργάνων, είτε ως έχουν, είτε επεξεργασμένα ψηφιακά, για να δημιουργήσουν μυστηριώδεις, κινηματογραφικές ατμόσφαιρες που θυμίζουν συγκροτήματα της Leaf και της Hapna. «Ακούμε πολλά και διαφορετικά πράγματα και όλα αυτά, θέλοντας και μη, αναπαράγονται με κάποιο τρόπο στη μουσική μας. Γενικά είμαστε ανοιχτοί σε ότι δημιουργεί όμορφες ή άσχημες εικόνες και συναισθήματα. Τα κομμάτια ξεκινάνε συνήθως από μια μικρή ιδέα και είναι μια συρραφή τεσσάρων απόψεων, ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ. Η αρχική εικόνα μπορεί να έχει αλλοιωθεί τελείως, αλλά ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα όταν δημιουργείς μουσική είναι όλα αυτά τα απρόοπτα που προκύπτουν σε μια πρόβα, σε μια ηχογράφηση, σε ένα live».
εδώ είναι ολόκληρη η συνέντευξή τους.
[photo©αχιλλέας πολυχρονίδης]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόλις τσίμπισα το 7" τους απο το βάϊνιλ....μπράβο στα παιδιά! Πήρα 2 κόπιες, να δώσω και σε κάτι φίλους στην Αγγλία, έτσι to spread the word. Δεν ξέρω γιάτι έχασα το liveακι στη Διδότου. Κρίμα....