Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2006

m.hulot has been a teacher


μήπως είναι καλύτερα να γίνει προεραιτική η φοίτηση στο σχολείο μόλις τελειώνεις την πρώτη λυκείου [την τρίτη γυμνασίου, ακόμα καλύτερα] για να μπορούν τα παιδιά να αφοσιώνονται απερίσπαστα στα μαθήματα του φροντιστηρίου; έτσι κι αλλιώς στην τελευταία τάξη χαμένο πάει το εφτάωρο στα δημόσια σχολεία, η ύλη βγαίνει στα φροντιστήρια. αν δεν κόβονταν απ' τις απουσίες, είμαι σίγουρος ότι κανένας δεν θα ξύπναγε πρωί πρωί να πάει στην τάξη. έβλεπα χαρούμενες ομάδες παιδιών απόψε με σλίπινγκ μπαγκ παραμάσχαλα να πηγαίνουν νυχτιάτικα στην κατάληψη, επιστρέφοντας απ' τα ιδιαίτερα μαθήματα ή το φροντιστήριο. είναι συναρπαστική η κατάληψη. μακάρι να κρατήσει για πάντα. και να μην σώσει να ξανανοίξει το σχολείο.
εκτός από πολύ χαρούμενα παιδιά οι μαθητές μου έχουν και καταπληκτικές ιδέες: "ας κάνει τους καθηγητές υπαλλήλους σε δημόσιες υπηρεσίες, πιο χρήσιμοι θα είναι", ωραία ιδέα, να μην χάνουν τα πρωινά άσκοπα, αρκετά δεν τους φορτώνουν στο φροντιστήριο;
γιατί δεν τους ακούσει κανείς;
at the cafe-the knife [απ' το soundtrack hanna med h]

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατί εμάς ποιος μας άκουσε m.hulot;
με τις ίδιες φωνές γίναμε εμείς τώρα καθηγητές
[με θυμάμαι ακόμα να πηγαίνω χαρούμενος στην κατάληψη
με ένα φακό και ένα ράδιο 05.30 το πρωί]

Ανώνυμος είπε...

στις τάξεις του λυκείου πολλές φορές σκέφτηκα ότι το σχολείο μου "έτρωγε" χρόνο από ουσιαστικό διάβασμα και κυρίως ύπνο...(τόση κούραση που περάσα στις πανελλήνιες ούτε στο πτυχίο δεν την έζησα...)
έτσι κι αλλιώς τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα έκαναν όλη τη δουλειά...
και ναι! ήταν ωραία στις καταλήψεις τότε... (επί Αρσένη)