Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2006

here i stand alone again...

το νέο άλμπουμ του matt elliott έχει τίτλο failing songs και είναι αυτό ακριβώς που αναμενόταν: ένα αριστούργημα. ένα ανθολόγιο τραγουδιών για την απώλεια και την οδύνη της μοναξιάς -όταν δεν την έχεις επιλέξει- τραγούδια για αποτυχίες και για τις αναπάντεχες στραβωμάρες που σε στέλνουν στα βάραθρα, τόσο δραματικά που μπορούν να σε τσακίσουν. κι ας είναι πιο "προσιτά" από κάθε άλλη φορά. χρησιμοποιεί πάλι τους ήχους της ανατολικής ευρώπης και ακουστικά όργανα για δημιουργήσει 12 εξαιρετικά κομμάτια, στο ίδιο κλίμα με του drinking songs -σπαρακτικές μπαλάντες που θυμίζουν καταγώγια του 18ου αιώνα και μεσαιωνικές μελωδίες.
οι κυκλοφορίες του matt elliott είναι έργα τέχνης, πάντα ήταν, με όποιο project κι αν έχει ασχοληθεί, ήμουν σίγουρος όμως ότι δεν μπορούσε να επαναλάβει το θρίαμβο του the mess we made [ένα από τα 5 πιο αγαπημένα μου άλμπουμ αυτής της δεκαετίας], αλλά το failing songs είναι τόσο σπουδαίο. κυκλοφορεί στο τέλος του μήνα. στην domino records.
το νοέμβριο θα κυκλοφορήσει και μια τριπλή συλλογή των third eye foundation με κυκλοφορίες τους που έχουν καταργηθεί: τα άλμπουμ 'ghost', 'you guys kill me' & 'little lost soul', μαζί με ακυκλοφόρητα live κομμάτια και singles. με εκπληκτικό artwork.
lone gunman required

Δεν υπάρχουν σχόλια: