Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2006

η σωστή ημερομηνία

Στον απόηχο ενός από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς, του “Body Riddle” ο Clark (άλλοτε Chris Clark), καλλιτέχνης της ιστορικής ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Warp Records, επισκέπτεται για δεύτερη φορά το Bios, με διαφορετικό line-up αλλά και με νέο, αριστουργηματικό υλικό.
Ο (Chris) Clark πραγματοποίησε το δισκογραφικό του ντεμπούτο με το Clarence Park που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2001. Ο ήχος του album του αποτελούσε έναν συνδυασμό από σκοτεινά synthesizers και δυναμικούς ρυθμούς. Ακολούθησε το EP “Ceramics is the Bomb”, ενώ, λίγο αργότερα, το EP «Empty Bones of You” τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο αυθεντικούς laptop music δημιουργούς (αμφότερα κυκλοφόρησαν αργότερα με τη μορφή ολοκληρωμενου album). Γεμάτα από πειραγμένες μελωδίες, αλλόκοτους ήχους και αλλεπάλληλες γραμμές από synthesizers τα EP του Clark έδιναν τεράστιες υποσχέσεις. Τις οποίες ο καλλιτέχνης από το Birmingham πραγματοποίησε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, κυκλοφορώντας το “Body Riddle”, έναν πραγματικά σπουδαίο δίσκο.
Ελαφρά σκεβρωμένες μελωδίες, ζωντανά τύμπανα, αναλογική ποιότητα ήχου δίνουν το στίγμα ενός δίσκου, ο οποίος πάλλεται από πειραματισμό, περιπέτεια και φρεσκάδα. Το Body Riddle, μολονότι εντάσσεται στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, δεν παύει να επηρεάζεται από τα πλέον επιδραστικά μουσικά είδη: jazz, kraut-rock, musique-concrete είναι μονάχα λίγα από τα ευδιάκριτα στοιχεία ενός δίσκου που αποζητά και ανταμείβει τον προσεκτικό ακροατή.
Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου [και όχι Τετάρτη 25/10!], στις 10.30 μμ, Ο Clark, συνοδευόμενος από έναν ταλαντούχο session drummer, πρόκειται να παρουσιάσει τη μουσική του ζωντανά, σε ένα set αναλογικής και ψηφιακής μαγείας.
στο bios με 15 ευρώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γμτ δίνω μάθημα την επόμενη deθα τον δώ..
το βιος είχε ωραία live πάντως αυτό το μήνα