Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2006

ενάρετοι

Punk rock, prayer, and politics on the front lines of the new Christian counterculture
Σαράντα χρόνια αφού οι νέοι Αμερικανοί πραγματοποιούσαν πορείες για την ειρήνη και έκαναν σύνθημα της ζωής τους το σεξ, τα ναρκωτικά και το ροκ εν ρολ, μια νέα γενιά μιμείται αυτές τις τάσεις της δεκαετίας του '60, αλλά για έναν πολύ διαφορετικό λόγο: τη θρησκεία.
Είτε παίζουν μουσική χέβι μέταλ είτε κάνουν φιγούρες με τα σκέιτ τους, όλα τα κάνουν για τον Ιησού, σημειώνει η συγγραφέας Λόρεν Σάντλερ, σε ένα νέο βιβλίο της για μια νέα γενιά ευαγγελικών, που στοχεύουν στην επαναχάραξη της δημόσιας πολιτικής, σύμφωνα με τις αρχές του Χριστιανισμού.
«Τα μέλη της Νέας Αριστεράς της γενιάς του '60 ούτε θα ονειρεύονταν πως θα έβλεπαν τις δικές τους πολιτισμικές τακτικές να πετυχαίνουν τέτοιον μαζικό αντίκτυπο στη Χριστιανική Δεξιά», γράφει η Σάντλερ στο βιβλίο της «Ενάρετοι: Ανταποκρίσεις από το Ευαγγελικό Κίνημα Νέων». Και συνεχίζει: «Φυσικά, αυτή η αντι-κουλτούρα δεν είναι οργανωμένη έτσι ώστε να διαιωνίζει τις πολιτικές τής δεκαετίας του '60. Φεμινισμός, σεξουαλική ελευθερία και κοσμικός χαρακτήρας του φιλελεύθερου κράτους: όλες αυτές οι λέξεις είναι βλάσφημες» για τη γενιά αυτή, την οποία η Σάντλερ αποκαλεί «Γενιά των Αποστόλων». Σύμφωνα με την ίδια, σε αυτήν περιλαμβάνονται άνθρωποι ηλικίας από 15 έως 35 χρόνων, οι οποίοι είναι παθιασμένοι με τον Χριστό και συχνά επιδεικνύουν την αφοσίωσή τους προς Αυτόν με νεανικούς ή μη ορθόδοξους τρόπους.
Με σκέιτμπορντ. «Συνέχεια έβλεπα θέματα για κάτι περίεργα παιδιά σε σκέιτ, τα οποία παρουσιάζονταν ως ιστορίες για ανθρώπους με παράδοξο τρόπο ζωής. Ωστόσο, όταν έκανα το ρεπορτάζ μου γι' αυτά τα παιδιά, ανακάλυψα την οικοδόμηση ενός ολόκληρου κινήματος νέων», σημείωσε η Αμερικανίδα συγγραφέας. Ανάμεσα στους στόχους αυτού του κινήματος περιλαμβάνεται η κατάληψη όλων των βαθμίδων της κυβέρνησης στις ΗΠΑ, η διακυβέρνηση της Αμερικής σύμφωνα με τη χριστιανική ηθική, η απαγόρευση των αμβλώσεων και των γάμων μεταξύ των ομοφυλοφίλων, αλλά και η θέσπιση της προσευχής και της θεωρίας της δημιουργίας του κόσμου από τον Θεό στο μάθημα της Βιολογίας στα δημόσια σχολεία. Γεγονός είναι πως οι πολιτικά υποκινούμενοι συντηρητικοί έχουν γίνει βασική ομάδα υποστήριξης του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. [απ' τα σημερινά ΝΕΑ].
[μερικές φορές σκέφτομαι πόσο δίκιο είχε ένας φίλος μου που κάποτε επέμενε πως αν ο Χριστός ήξερε τι θα γινόταν κάποτε στο όνομά του, θα προτιμούσε να είχε αυτοκτονήσει πριν τον σταυρώσουν...].

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

maybe with yahoo messenger