Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2006

σόφτ σίκρετς

αυτό είναι το soft secrets στην ισπανική έκδοση, η ολλανδική 64σέλιδη free εφημερίδα για το χασίς -γεμάτη, απ' το εξώφυλλο ως το οπισθόφυλλο. δεν καταλαβαίνω γρι απ' όσα γράφει γιατί δεν ξέρω ισπανικά, μόνο να χαιρετάω και κάτι βρισιές, αλλά δεν παιδεύεσαι και πολύ να καταλάβεις τι περίπου λέει στα θέματά της. οδηγίες για εσωτερική ή εξωτερική καλλιέργεια [κι ένα σωρό μυστικά για να κάνεις ζούγκλα το καθιστικό -απ' αυτές που πας ζούμπιτος στον κορυδαλλό και σε δείχνουν και στις ειδήσεις], λίστα με ποικιλίες, αριστεία ποιότητας, διαφημίσεις για λιπάσματα [οικολογικά] και φυτοφάρμακα [ακόμα πιο οικολογικά], ιστορικά στοιχεία, ιστορίες αναγνωστών, γυμνές φωτογραφίες αναγνωστών [κάθε ηλικίας και φύλου] μαζί με τα φυτά τους, μουσική κόμικς, κι άλλες ιστορίες, κι άλλες οδηγίες, έτσι νομίζεις ότι γεμίζουν 64 σελίδες; δεν ξέρω πόσο καιρό κυκλοφορεί, ούτε σε πόσες άλλες γλώσσες, αλλά μάλλον κυκλοφορεί εκεί που δεν έχουν κακούς γείτονες.
δεν το γράφω, φυσικά, επειδή με εντυπωσίασε σαν κυκλοφορία, σιγά το αξιοπερίεργο, άλλη ήταν η αφορμή. πλησιάζει η ώρα για το δικαστήριο δυο φίλων που είχαν δυο δεντρύλλια για προσωπική χρήση [δύο μετρημένα, από ένα ο καθένας] και απ' την ώρα που τους έπιασαν έχουν ανεβοκατέβει καμιά εικοσαριά φορές στο γολγοθά. εκτός από την ξεφτίλα και την κοινωνική κατακραυγή [ο ένας είναι και πατέρας ενός ενιάχρονου παιδιού] και την διαπόμπευση μέσω των τοπικών media [χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες] και το τεράστιο ποσό για να βγουν απ' τη φυλακή, έχουν να αντιμετωπίσουν και την ποινή της φυλάκισης. γιατί με ενα φυτό είσαι έμπορος, όχι απλός χρήστης.
το χειρότερο δεν είναι αυτό. δεν πρόλαβαν να βγάλουν ούτε μια φωτογραφία να στείλουν στο soft secrets, μόνο η αστυνομία τράβαγε. είχαν αρχείο με φωτογραφίες από όλα τα στάδια, από τότε που ήταν μόλις δέκα εκατοστά. εκείνη τη βραδιά στο τμήμα, εκτός από την διαδικασία της ολονύχτιας ανάκρισης [ούτε την αλ κάιντα να είχαν πιάσει] τους έδωσαν συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα. δεν είχαν ξαναδεί τόσο τεράστιες φούντες.
είναι να μην σου τύχουν κακοί γείτονες.
τώρα πάω να δω dream show...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...:-)

Ανώνυμος είπε...

tunak tunak tun

Ανώνυμος είπε...

[είναι ψιλοτραγικό αυτό που περιγράφεις]
FREE M.HULOT'S FRIENDS

Ανώνυμος είπε...

ψιλό μόνο; του ενός του έχουν κατάσχει και το αυτοκίνητο [μόλις το είχε αγοράσει, ακόμα το πληρώνει...]
το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι δεν τους έπιασαν στο χώρο που τα είχαν, αλλά κάπου εκεί κοντά, χωρίς να βρεθεί τίποτα πάνω τους.
[οι κακοί γείτονες που λέγαμε...]