Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2006

belbury poly


αυτό είναι το νέο [δεύτερο] άλμπουμ των belbury poly, η μόνη φετινή κυκλοφορία της ghost box, της αγγλικής εταιρίας που είναι ο ορισμός του καλού γούστου και της υψηλής αισθητικής. the owl’s map, μουσική από άλλη διάσταση, από απροσδιόριστο χρόνο, που μοιάζει να έχει έρθει απ’ το μέλλον κι ας έχει στοιχεία από μεσαιωνική μουσική και είναι φτιαγμένη από ηλεκτρονικά όργανα. ένας αριστουργηματικός δίσκος, που δεν μοιάζει με καμία άλλη κυκλοφορία της εποχής, an uneasy mix of ancient and modern λένε οι ίδιοι στο φυλλάδιο που συνοδεύει το cd -στο οποίο υπάρχουν φωτογραφίες απ’ τα κτήρια του belbury. άψογο μέσα κι έξω. είναι απ’ τους ελάχιστους δίσκους που αισθάνθηκα την ανάγκη να αγοράσω, και δεν είναι πολλοί πια.
μακάρι να μπορούσα να μοιραστώ ολόκληρο το άλμπουμ. αυτό είναι το rattler’s hey, θα επανέλθω με δεύτερη δόση γιατί δυστυχώς δεν είναι εύκολο να βρεθεί…
πόσα καταπληκτικά πράγματα υπάρχουν κρυμμένα εκεί έξω [που λέει κι η φίλη μου η μ.] και εμείς ασχολιόμαστε ακόμα με τους ντουράν ντουράν...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το εξώφυλλο είναι απόκοσμα ανατριχιαστικό!!
θυμίζει ταινία τρόμου της εποχής του 60 με αρχές 70!!!
απίστευτο
μπρρρρρ...!

Ανώνυμος είπε...

φαντάσου να πας και στο μπέλμπουρι!

Ανώνυμος είπε...

lol!
γουστάρω...άσχετο γιατί δεν ξέρω αν το μπέλμπουρι έχει τπτ αρχαία αλλά αμά μπορούσα θα κατασκήνωνα στο stonehedge παρέα με τους παγανιστές - λέμε τώρα γιατί είμαι κ φοβιτσιάρα!! χαχαχα!
Κ η βλακεία είναι όταν πήγα το είχαν περιφράξει!
Ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν είχα αγοράσει τo Modern Antiquarian του Julian Cope.
Μια φορά είχα γνωρίσει έναν άγγλο αρχαιολόγο σε μια εκδρομή κ μου έλεγε για όλες τις αρχαίες τοποθεσίες της πατρίδας του κ μου έλεγε ότι υπάρχουν μνημεία πολύ καλύτερα διατηρημένα αλλά δεν θυμάμαι τπτ τώρα.